Čeprav velja za eno izmed bolj liberalnih in levo usmerjenih dam v Hollywoodu, je igralka Meryl Streep priznala, da občuduje Margaret Thatcher. Na njeno občudovanje železne lady je močno vplival njen najnovejši film v katerem je upodobila ravno njo, poroča Guardian.

"Zavedala sem se je že zelo zgodaj in čeprav njene politične odločitve v mojih krogih niso bile priljubljene, milo rečeno, so bili ljudje veseli, da je postala voditeljica," je igralka povedala za Radio Times. Poudarila je, da je bil svet v katerem je Margaret Thatcher živela zelo krut do žensk in da ženske takrat niso imele veliko možnosti, da bi postale vplivne in uspešne, a njej je to uspelo. "Margaret Thatcher je vstopila v ta svet in se potem povzpela v sam vrh in to je neverjetno,“ je njene besede navedel Guardian.

Igralka je še razkrila, da je bila vloga Margaret Thatcher zelo težka. Poleg oponašanja njenega glasu in naglasa je morala osvojiti tudi držo telesa, ki je bila tako zelo značilna za Thatcherjevo. Očitno ji je vloga dobro uspela, saj ji napovedujejo, da bo za njo osvojila novega oskarja.

Napovednik za najnovejši film Meryl Streep si lahko ogledate spodaj.