Odločalo je zadnje, četrto streljanje stoje, kjer je vodilni Marič opravil z dvema "kazenskima", Fak z enim, Bauer in Kočevar pa sta lahko švignila mimo z ničlo. "Odločala je zbranost. V ležečem streljanju sem zgrešil dve tarči, kar je zame šok. Leže imam vendar 95-odstotno statistiko. To bi me lahko vrglo s tira, še posebno, ker smo bili vseskozi štirje tesno skupaj. A sem se zbral. Če bi le tako naredil še v Oberhofu tik po novem letu," si želi Bauer po sedmem naslovu.

S tem se je približal Janezu Mariču in Marku Dolencu z osmimi naslovi. "Ali jih je res že sedem? Te zvezdice državnih prvakov imajo posebno mesto. Ne toliko za javnost kot za nas v ožjem krogu reprezentance. To dvigne motivacijo, da se ne borimo le za 'smrekovo vejo'," je pristavil. Janez Marič je do zadnjega kroga lovil deveti naslov, a vmes je bilo strelišče in kazenski krog. "Iz kazenskega kroga sem videl, da je Simon Kočevar ulovljiv. Potem se je v gozdu spredaj prikazal še Jakov Fak, ki je očitno malo 'umrl', in pritisnil sem, kolikor se je dalo. Ko tečem, se zelo dobro počutim in to sem izkoristil. Da bi le ostal zdrav," je ob glavni želji v cilju dolgo lovil sapo drugouvrščeni Janez Marič.

Jakov Fak se je moral sprijazniti, da lovljenje slovenskih zvezdic ne bo tako enostaven posel. Vse do zadnjega je z odličnim streljanjem priključek držal tudi Simon Kočevar, ki sploh prvo sezono nastopa med člani. Trenerjema Velepcu in Kosu se je že pred koncem tekme smejalo zaradi pravilne odločitve, da naslednik legende notranjskega biatlona Janeza Ožbolta (vodja tekmovanja, na listi Zorana Jankovića je kandidiral za poslanca) prvič dobi priložnost v svetovnem pokalu že takoj po novem letu v Oberhofu. "Že zaradi tega, kar je zdaj pokazal, ima zagotovljeno mesto tudi v štafeti," se je že med tekmo odločil Velepec.

Tudi dvoboj Andreje Mali in Teje Gregorin je bil zanimiv do cilje črte, medtem ko je Lili Drčar puško hitro postavila v sneg in snela številko. Malijeva je bila najboljša strelka prvenstva, brez napake, zadnji krog pa je začela z nekaj 10 metri prednosti. A je Gregorinova že v kazenskem krogu vklopila "turbo" za svoj znameniti zadnji krog in kot raketa švignila za Kamničanko. "Na ta način sva z Andrejo popestrili žensko tekmo," se je smejalo Bauerjevi (nekdanji) najbližji sosedi Teji Gregorin, ki je prav tako dobila sedmo zvezdico. A je še daleč, daleč za Andrejo Grašič - Koblar. "Trenirala bom toliko časa, da jo prehitim," je v smehu, a odločno dodala.