Hammond je ne le prodal svojega lamborghinija, nehal je piti alkohol, nehal je kaditi in ''se končno spodobno postrigel''.

Za Mirror je spregovoril o tem, kako je sam, namesto da bi se boril proti krizi srednjih let, krizo raje sprejel. Ima jih 42 in kot je povedal, neakončno uživa v tem desetletju svojega življenja.

''Trenutno sem srečen kot še nikoli v življenju. Mislim, da sem imel krizo srednjih let, težko mi je bilo, ko sem jih dopolnil 40. A v bistvu nisem nikoli bil srečnejši,'' je dejal Hammond, ki je svojega črnega italijanskega lepotca zamenjal za – rožnega enoprostorca.

''Štirideset je brilijantno in super. Srečneši sem, kot sem bil pri 20ih. V 40ih s odločiš – veliko ljudem se preprosto zmeša in potem so pri 50ih povsem zmečkani. Kako se obnašaš v 40ih definira svoja 50-a,'' meni Hammond, sicer srečno poročen oče dveh otrok.

''Kriza srednjih let – ljudje to govorijo, kot da je umazana beseda. Moški sem, določene starosti in upravičen sem do krize srednjih let. In sedaj je že mimo.''

Richard je dodal, da se je že lani odločil za ''čisti januar'', brez alkohola in kajenja. Ugotovil je, da se počutil tako dobro, da je s tem nadaljeval in še ni prekinil. ''Neverjetno, kako sem hitro pridobil boljšo kondicijo samo s tem, ko sem nehal piti in začel zdravo jesti.'' Priznal je, da ni sicer popoln abstinent in da ''se ga občasno nalije z gin toniki, a moj mački so precej lažji, pa tudi pivske kondicije nimam več.''