Sensenbrenner je bil pred dnevi na letališču Ronald Reagan in se je po telefonu glasno pogovarjal o prvi dami in njeni kampanji. "Ona nam pridiga o pravilni prehrani, sama pa ima veliko zadnjico," je dejal kongresnik. Zadeva je prišla v medije in Sensenbrennerju je bilo nerodno, ker so ga ujeli, zato se je pisno opravičil. Besedilo opravičila ni znano, Bela hiša pa zadeve ne komentira.

Sensenbrennerjeva izjava je bila posledica jeze na kampanjo prve dame za zdravo prehrano Američanov, predvsem otrok v šolah. Republikanski kongresniki spremembam nasprotujejo, ker prinašajo manjše zaslužke proizvajalcem nezdrave hrane, ki iz Američanov uspešno delajo eno najdebelejših nacij na svetu.

Podjetja plačajo lobiste, ki potem previdno in posredno plačujejo kongresnike. Ker kampanjo za zdravo hrano vodi prva dama demokratskega predsednika, so proizvajalcem nezdrave hrane na voljo za lobiranje republikanci. Sensenbrenner je zanje idealna izbira, ker s svojo postavo ne vzbuja videz nekoga, ki bi ga zdrava hrana posebej zanimala.