Namesto prvotno napovedanega seznama 19 rokometašev se je odločil še za enega več, kar je posledica dejstva, da bo Nenad Bilbija zaradi dvojne poškodbe na nogi še nekaj časa v fazi rehabilitacije.

Iz takšnih ali drugačnih razlogov je osmerica postala "tehnološki višek": Uroš Bundalo, Matevž Čemas, Jure Vran (vsi Cimos), Matej Flajs (Krka), Boštjan Kavaš (Wisla Plock, Poljska), Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), Simon Razgor (Maribor Branik) in Jure Sušin (Trimo). Reprezentanca je najprej ostala brez Natka, ki ga že danes v Nemčiji čaka operacija ukleščenega živca v dimljah. Po poškodbi trebušne prepone na tekmi nemške lige proti Balingenu so skušali igralca Magdeburga ozdraviti z injekcijami (v petih dneh jih je dobil kar dvajset), a tudi takšna terapija ni pomagala in Natka čaka operacija.

"Ko sem na zadnji reprezentančni akciji videl Natkove odlične izide testiranj, sem bil prepričan, da je prav on tisti, ki se nikakor ne more poškodovati. A se je to zgodilo prav njemu," je dejal Denič, ki mu preglavice povzročata tudi poškodbi Davida Špilerja (zadnja loža; ni igral na zadnjih tekmah) in Dragana Gajiča (tetiva), ki je včeraj igral še derbi francoske lige s Chamberyjem. Nato bo v Franciji dobil še eno injekcijo v peto, po kateri ga čaka obvezno dvodnevno mirovanje, nato pa se bo lahko pridružil reprezentančnim pripravam.

Kar 208 centimetrov visokega Bilbijo bo zdravniška služba skušala pravočasno usposobiti za EP. Član nemškega drugoligaša Mindna ima na eni nogi kar dve poškodbi: ahilove tetive in zadnje lože, zaradi bolečin pa je moral v soboto predčasno končati tekmo proti Emsdettnu. "Na zadnji loži ima raztrganino, dolgo en centimeter in prav toliko globoko. Vseeno upam, da bi bilo to mogoče pravočasno ozdraviti, a večja težava je ahilova tetiva. Gre za poškodbo, ki se vleče že eno leto. Nenad ima stalno vnetje, a zaradi pritiska kluba, ker nima zamenjave, mora stalno igrati in nima časa za počitek," pojasnjuje Denič, ki je na položaju desnega zunanjega igralca ostal le z dvema - Juretom Dolencem in Davidom Miklavčičem (oba Gorenje).

Sodelovanje je namreč odpovedal tudi levoroki Boštjan Kavaš, član poljske Wisle iz Plocka. "Boštjan mi je povedal, da je bil najprej dolgo časa poškodovan, zato kasneje ni imel močnejših treningov. Odigral je sicer zadnji dve tekmi v ligi, a meni, da je nekorektno in nesprejemljivo, da bi prišel nepripravljen v reprezentanco. Pravi, da njegovo telo ni pripravljeno na oster ritem in napore, ki bi ga čakali v reprezentanci," je vsebino pogovora s Kavašem opisal Denič.

Ne glede na nova dejstva bo Denič prvi dan sklepnih priprav (v ponedeljek, 26. decembra, v Zrečah) igralcem povedal, katerih šestnajst je predvidenih za potovanje v Srbijo in kateri trije so "rezervisti". Nekdo od trojice bo odšel na EP le, če se kateri izmed šestnajsterice poškoduje.