Kot trdijo francoski mediji je uprava bogatega kluba Beckhamu ponudila kar 800 tisoč evrov mesečne plače, kar je razburilo nemalo politikov. "Dovolj imam tako visokih plač. Tega problema nimamo samo v nogometu, socialisti pripravljamo zakon za omejitev višine plač,“ je sporočil poslanec Socialistične stranke Jean-Marc Ayrault.

Plača Davida Beckhama se zdi astronomska tudi Evi Joly, ki bo prihodnje leto zastopala stranko Zelenih na predsedniških volitvah. Jolyjeva je prepričana, da je nogometaševa plača glede na gospodarsko stanje v državi šokantno visoka. "To ni več igra ampak posel. Glede na njegova leta in zdravstveno stanje bo klubu lahko pomagal le pri prodaji majic,“ je ogorčeno dejala političarka.

Razburjeno francosko politično levico pa je skušal nekoliko pomiriti minister za gospodarstvo Frederic Lefebvre, ki meni, da je za podajanje ocen o višini Beckhamove plače še prezgodaj. "Počakajmo. Videti moramo, kaj bo David Beckham doprinesel klubu. Plače nogometašev so izredno visoke, a tudi njihove kariere so lahko sila kratke.“

Beckhamov zaslužek pa se zdi postranskega pomena nekdanjemu predsedniku vlade Jeanu-Pierru Raffarinu, saj je sam mnogo bolj navdušen nad prihodom njegove boljše polovice Victorie Beckham. "Navdušen sem, da v Pariz prihaja njegova žena,“ je z izjavo presenetil Raffarin. Ali se je možakar pri tem le šalil, francoski mediji ne navajajo.