Hollywoodski igralec ni ravno izbiral besed, ko je Baracka Obamo napadel, ker mu je spodletelo v ZDA pripeljati spremembo, kakor je obljubljal. "Govoril sem z veliko ljudmi, ki so delali z njim. Eden od njih mi je dejal, da nikoli več ne bo pustil, da ga kakršenkoli politik tako pretenta. Predsednik za en mandat, ki bi imel pogum dejansko storiti kakšne stvari, bi bil na dolgi rok veliko boljši."

41-letni Damon je bil eden najglasnejših Obamovih podpornikov pred volitvami leta 2008. Udeleževal se je večerij in glasno razglašal podporo demokratu, ki je svoji državi obljubljal spremembo in upanje. V zadnjem letu pa si je hollywoodski zvezdnik premislil, kar je tudi z veseljem javno oznanjal. Marca je kritiziral Obamovo izobraževalno politiko.

Njegov glas je segel celo do Bele hiše. Obama je namreč na enem od plesov v šali dejal: "Izgubil sem celo podporo zvezdnikov. Zadnjič je Matt Damon, ki ga obožujem, super fant je, rekel, da je razočaran glede mojih dejanj. Ne vem, kaj naj rečem. Meni se je isto zgodilo pri ogledu njegovega filma Usodni.“