Kako ocenjujete dosežke na prvih treh tekmah v sezoni, ko ste dosegli peto, deseto in 27. mesto?

Zelo sem zadovoljen. Tekma v Alti Badii se mi je malo ponesrečila, nad preostalimi nastopi pa se ne pritožujem. Vožnje so konstantne. Forma je dobra, upam, da jo držim do januarja, ko bodo na vrsti najbolj pomembne tekme.

Je to najboljši začetek v vaši karieri?

Je. Upam, da bom v podobnem slogu nadaljeval v januarju. Čutim, da imam še nekaj rezerve. Na določenih odsekih mi gre zares dobro, na nekaterih imam še težave. Ko bom vse skupaj sestavil v povezano celoto, bom lahko še precej višje.

Kaj pove o konkurenci podatek, da so razlike na vseh slalomih majhne?

Da je brutalna. Vseh 60, 70 tekmovalcev, ki so na startu, je sposobno priti v finale. Boj je zelo trd, kajti za uvrstitev v prvo trideseterico ne smeš zaostati več kot dve sekundi.

Letos vam gre bolje na položnejših delih proge kot v preteklih letih. To pomeni, da ste se znebili tega problema?

Če smučke tečejo, tudi z ravnino ni težav. V Alti Badii sem imel še vedno nekaj težav na položnejšem delu proge. Na tistem terenu mi ne gre. Na treningih sem na položnejših progah smučal dobro. Ko smo se merili s tekmovalci iz preostalih reprezentanc, sem jim bil enakovreden ali boljši. Ravnina mi ne predstavlja več takšne težave kot nekoč.

So dosežki v decembru znamenje, da ste našli pravi način dela z novo trenersko ekipo?

Korektno sodelujemo. Ekipa je umirjena. Marko Jurjec je prinesel potrebno mirnost. Zadovoljen sem s trenersko ekipo.

V minuli sezoni je bilo precej govora, da je ekipa premalo številčna. Ste letos tekmovalci zadovoljni s številčnostjo strokovnega vodstva?

Saj vidite, da sem sam v cilju… Manjka nam ljudi, česar smo vajeni, zato tega ne bi pogreval. Upam, da nas ostane vsaj toliko kot do zdaj.

Kako boste preživeli praznike?

Šel bom domov pogledat hčerki. Poskušal bom malo pozabiti na smučanje. Pred novim letom sledi trening, nato pa se v januarju spet nadaljuje cirkus.