Ljubljančani so imeli dovolj priložnosti, da bi prvi niz odločili v lastno korist. "Imeli smo pet zaključnih žog. Belchatow spada med moštva, ki ti ponudi eno, morda dve zaključni žogi, nam pa jih je pet, a nismo izkoristili nobene," je zmajeval z glavo Dejan Vinčić, ki je v ključnih trenutkih za kratek čas odšel na klop, ACH pa je tvegal z igro brez podajalca. To vlogo je prevzel Andrej Flajs, sicer sprejemalec: "Tega nismo storili prvič. Naša napadalca sta se znašla v coni ena in v coni dva. Želel sem, da bi po moji podaji akcijo končal Šket, saj je boljši napadalec iz cone ena kot Kovačević iz cone dve. Na koncu sta šla oba na žogo, akcije pa ni zaključil nihče."

Kapetan slovenskega prvaka je potarnal nad utrujenostjo, a časa za počitek ni. ACH do konca leta čakajo še štiri tekme državnega prvenstva, takoj po novem letu pa pride na vrsto zaključni turnir v slovenskem pokalu. Igralci bodo tako imeli le dan in pol počitka na božič in en dan za novo leto.

Jasno je, da bo potrebne veliko matematike, če se želi ACH uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja. "S tem se mi niti ne da ukvarjati. Do te tekme smo imeli vse v svojih rokah. Prejšnji teden smo vodili že z 2:0, pa smo izgubili, tokrat smo imeli maraton v prvem nizu, pa smo gladko izgubili, potem pa še nepotrebno izgubljena točka proti Budvanski rivijeri. Preprosto preveč napak," je sklenil Flajs.