Kako ocenjujete nastop na zadnji tekmi, torkovem slalomu v Flachauu?

Izgubljala sem skozi vso progo, največ v srednjem delu. Proga me je zavedla, saj je zelo enakomerna od starta do cilja. Ves čas je treba dodajati plin, se truditi po najboljših močeh. Na koncu pa sem ugotovila, da sem bila prepočasna. Sicer sem dobila informacijo, da sem od trideseterice oddaljena vse manj, a to v smučanju ne pomeni dosti. Če nisi med trideseterico, to ne pomeni nič. Znanja se ne ocenjuje po smučanju na eni progi v tehničnih disciplinah.

Na slalomskih tekmah svetovnega pokala v zadnjih sezonah, milo rečeno, stagnirate, če ne nazadujete. Se strinjate?

Po občutkih na treningih, ko opazujem tekmovalke, ki dosegajo boljše rezultate od mene, mislim, da sem jim lahko konkurenčna. Toda na tekmi tega ne znam pokazati. Morala bom delati še več, da bom dobila občutek za tekmo in pridobila samozavest. Prepričana sem namreč, da sem boljša, kot kažejo rezultati. Potrebujem boljši dosežek, da bom bolj verjela vase.

Veliko slišimo in poslušamo o treningih. Kako je sploh videti slovenski trening, ki očitno ne prinaša uspehov?

Mislim, da treniramo enako kot Američanke, Švicarke, Italijanke, Čehinje in še katere. Tudi treniramo bolj na "zritih" progah, da bi le čim bolj imitirali tekmo. Mislim, da je naša ali, če hočete, moja rezerva predvsem v glavi.

Kako pa je mogoče priti do psihološkega napredka s trenerji, ki se menjajo vsako leto?

Vse je odvisno predvsem od mene. Trenerji mi vlivajo zaupanje, da sem dovolj konkurenčna.

Mislite, da bi bilo bolje, če bi se specializirali za kakšno disciplino?

Plan v tej sezoni je, da v slalomu naredim skok naprej in napredujem do mesta, na katerem sem že bila. Po tekmi v Flachauu pa bo treba malce premisliti, kako naprej. Morda bi bilo bolje, da bi se udeleževala tekem nižjega ranga, da si izboljšam točke in startno številko. Toda o tem se bo treba pogovoriti še s trenerji.