Koliko vam pomeni naziv najboljše slovenske športnice?

Ogromno! V Sloveniji je veliko vrhunskih športnikov. Mislim, da se tega sploh ne zavedamo. Včerajšnji dan je bil zelo natrpan in naporen. A sem vesela, da sem se lahko udeležila prireditve športnika leta in prejela nagrado.

Ste morda nekoč želeli postati najboljša slovenska športnica, ko ste na prestolu opazovali alpski kolegici Matejo Svet ali Natašo Bokal?

V preteklosti nisem spremljala prireditev, saj smo bili po navadi med sezono na treningih. Niti me niso zanimale. Zanimanje za takšne prireditve te doleti z rezultati. Ceniš jih šele, ko si na odru, ko vidiš, kaj si dosegel in koliko to dejansko pomeni ljudem. Mladi športnici je težko, ko se išče, ko ne ve, kdo je. Pokazati se ljudem takrat, ko še sam ne veš, kdo si, je zelo težko. Sedaj sem že toliko odrasla, da vsaj približno vem, kdo sem. Včasih je težko biti na očeh javnosti.

Se družite s slovenskimi športniki?

Razen olimpijskih iger, ko smo vsi na kupu, skoraj nič. Pa še tam bolj z zimskimi športniki. Še najbolj sem si bila v času kariere blizu s Petro Majdič. V preteklosti v svoji karieri nisem videla ne levo ne desno, z nikomer se nisem pogovarjala, kar pa seveda ni najbolje. Sedaj imam večji zorni kot, kot sem ga. Kar se tudi odraža na rezultatih. Tudi z drugimi ljudmi se bistveno lažje pogovarjam kot nekoč. Je pa res, da smo med tekmami precej zasedeni.