"Po Alta Badii, ko sem za 13 stotink zgrešil zmagovalni oder, sem bil zelo nesrečen. Vendar pa mi je moj stari prijatelj dejal, da se lahko kolo sreče kaj kmalu obrne, enkrat si dol, enkrat si gor, danes sem znova gor," je bil osvojene že 20 zmage v svetovnem pokalu vesel Kostelić, ki je letošnji sezoni vpisal drugo zmago, obe je dosegel v slalomu.

Medtem ko je na ženskem slalomu v torek že tretjič v sezoni z zmago zablestela domača zvezdnica Marlies Schild, pa so Avstrijci ostali brez stopničk pred domačimi navijači. Kostelić je bil najhitrejši še na prvi progi, Italijan Deville pa je bil tretji. Avstrijec Manfred Pranger, drugouvrščeni v prvi vožnji, se je napad na vrh ponesrečil in je kot najvišje uvrščeni Avstrijec zasedel peto mesto (+0,45).

Valenčič, ki sicer še vedno lovi svoje prve stopničke na tekmah najvišje ravni, je zelo dobro odprl novo sezono s petim mestom na slalomu onstran velike luže v Beaver Creeku. Po vrnitvi v Evropo je v Alta Badii dobro opravil s prvo progo, zato pa se mu je v celoti ponesrečila druga vožnja ter je zasedel skromno 27. mesto. V Flachauu je bil znova edini Slovenec v slalomskem finalu ter ubranil deseti čas iz prve vožnje. Valenčič se je v slalomskem seštevku zavihtel na deveto mesto. Kot najvišje uvrščeni Slovenec po 12 tekmah pa je 37. s 75 točkami.

Med trideseterico najboljših se na svojem drugem letošnjem startu v svetovnem pokalu ni prebil Matic Skube (+2,76; 38. mesto). Povratnik na veliko sceno Bernard Vajdič (+3,83; 51. mesto), ki v novi sezoni trenira sam in uradno nima statusa v reprezentanci, si je start v Flachauu priboril z zmago na tekmi severnoameriškega pokala v kanadski Panorami. Kljub veliki želji pa s startno številko pri repu razpredelnice ni imel pravih možnosti, tako kot Skube pred njim je ostal brez finalne vožnje.

Do konca leta bodo na sporedu še moški smuk v Bormiu in ženska slalom in veleslalom v Lienzu.