Žan Košir (17. mesto), Jure Hafner (31.), Izidor Šušteršič (31.) in Tim Mastnak (odstop) so ostali brez izločilnih bojev, ravno tako Glorija Kotnik (26.) med dekleti.

Pri moških je sicer zmagal domačin Roland Fischnaller pred Avstrijcem Benjaminom Karlom, pri ženskah pa Kanadčanka Carolina Calve pred Nemko Amelie Kober in Avstrijko Marion Kreiner.

"Absolutno sem zadovoljen. Danes ni lahko priti na zmagovalni oder, a res, da sem bil danes sposoben več. Še zdaj me žre zavoj v drugi vožnji polfinala proti Fischnallerju, ko sem šel naravnost in sem pred ravnino izgubil hitrost ter s tem tudi boj za prvo mesto. Moram priznati, da nove opreme še nimam povsem pod nadzorom, zato se take stvari dogajajo. A ko bom to opremo, ki je vrhunska, povsem obvladal, računam, da bom nepremagljiv," je samozavesten Flander, ki je v kvalifikacijah dosegel deseti čas, nato je na žalost navijačev premagal Reinharda Erlacherja, pa Avstrijca Lukasa Mathiesa, za izpad Erlacherja pa se mu je maščeval Fischnaller. V malem finalu je bil boljši od Avstrijca Andreasa Prommeggerja.

"Sam sem tak rezultat pričakoval v ZDA. A po treningih in potovanjih se počutim utrujenega, tako da sem se danes zjutraj spraševal, ali sem telesno sposoben tekmovati na najvišji ravni. A lepota pokrajine v Carezzi, kjer sem prvič, pa me je kar nekako predramila, pa še proga je bila odlično pripravljena in mi je ustrezala. Tudi jutri v paralelnem slalomu si želim podobnega rezultata, čeprav ne vem, kaj lahko realno pričakujem v tej disciplini. V ZDA sem bil v veleslalomu, tukaj pa mi je šlo bolje v slalomu. Zato je jutri mogoče vse," je še dodal nekdanji svetovni prvak.

Za Marguča, slovenskega junaka lanske sezone, je bil v boju za četrtfinale tokrat usoden Švicar Nevin Galmerini, za Demšarja pa Mathies.