Člani zasedbe so že posneli nekaj skladb za nov album, ki bo izšel pri založbi Capitol/EMI, med drugim znova skladbo "Do It Again".Svetovno turnejo bodo začeli na neworleanškem Jazz & Heritage Festivalu.

The Beach Boys. (foto: Dokumentacija Dnevnika)

"Ta obletnica je zame posebna, ker pogrešam fante. Prav navdušujoče bo narediti nov album in z njimi ponovno stati na odru," je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP zapisal ustanovni član zasedbe Brian Wilson, ki bo poskrbel tudi za produkcijo albuma.

50 let pod soncem - Under the sun najdete tudi kot dogodek na Facebooku.

Zasedba The Beach Boys je nastala v kalifornijskem mestecu Hawthorne leta 1961. Ustanovili so jo trije najstniški bratje Wilson - Brian, Carl in Dennis, njihov bratranec Mike Love in pa sošolec Al Jardine. Leta 62 se jim je pridružil še David Marks, sosed. Po tem, ko je leta 65 Brian prenehal koncertirati z njimi, se jim je pridružil še Brue Johnston, prevzel je pisateljski in producentski del skupine.

Samo dobre vibracije.

Z albumom "Pet Sounds" (1966) so obveljali za eno najvplivnejših zasedb 60. let nekdanjega stoletja, prepoznavno po svojih vokalnih harmonijah. SIcer pa še vedno držijo rekord lestvice Billboard/Nielsen SoundScan za največ prodanih albumov od vseh Ameriški skupin v zgodovini. So tudi skupšina z največ pesmimi, ki so se uvrstile na Billboardov seznam Top 40 - nič manj kot 36 jih ni bilo.

Obletnico bodo The Beach Boys obeležili tudi s ponovnimi izdajami albumov in uspešnic, kot so "Good Vibrations", "Surfin' USA", "Wouldn't It Be Nice?" in "California Girls".