Podatke, ki bi lahko osramotili francoskega predsednika, je zbrala skupina ruskih hektivistov, ki so naredili točno to, kar francoski imetniki avtorski pravic in drugi borci proti spletnemu piratstvu počno že več let - povezali so se na javne torrent trackerje in jih povprašali, kdo ("kateri IP naslov") ponuja določene datoteke, poroča Slo-Tech.

Hackerji so podatke združili v bazo podatkov in pripravili spletni vmesnik YouHaveDownloaded.com, ki omogoča iskanje po IP naslovu ponudnika datoteke oz. imenu torrent datoteke. Skupina pravi, da do sedaj že pokrivajo približno petino javnega prometa s torrenti, tj. 55 milijonov uporabnikov in 120 tisoč različnih torrentov.

Francoz Nicolas Perrier je preveril zunanje IP-je francoske predsedniške palače in ugotovil, da je nekdo iz tega naslova brez dvoma prenašal nedovoljene vsebine. Predvsem naj bi šlo za ameriške filme in album glasbene zasedbe Beach Boys. Spletni portal TorrentFreak je preveril tudi promet pri ameriških založnikih in pri njih ugotovil dovolj domnevnih kršitev, ki bi zadostovale za odklop povezave do spleta.

Precej zanimivi podatki pa so prišli z Nizozemske, kjer se je izkazalo, da so na računalnike organizacije za kolektivno upravljanje avtorskih pravic Puma/Stemra nelegalno prenašali kopije tv oddaje Entourage (Priskledniki) in video igre Battlefield 3. Buma se brani, da je nekdo uspel ponarediti njihov IP naslov, kar je precej težko, je pa zabavno tudi dejstvo, da ugovori tipa: "nekdo mi je vdrl na wifi povezavo" že ne veljajo kot veljavna obramba pred odklopom v Franciji.