Obrtniki, društva in organizacije se bodo prestavili z domačimi izdelki s slovenskih kmetij: domačimi marmeladami, sadnim žganjem in likerji, medom in medenimi kruhki, primorskimi vini in oljčnim oljem, ročno pletenimi izdelki, igračami, voščilnicami, svečkami in drugimi okraski za praznične dni.

Ponovno oživljene žive jaslice

Prav gotovo bo največ pozornosti deležen Betlehem v Radovljici. Nataša Mikelj, direktorica Turizma Radovljica: "Pred leti so v Radovljici že bile žive jaslice, vendar so nato žal nekoliko zamrle, lani pa jih je v sodelovanju z župnijo Radovljica in prostovoljci ponovno organiziral javni zavod Turizem Radovljica. 25. decembra in 6. januarja bo ob 17. uri pred gostilno Kunstelj prišel glasnik na konju, ki bo udeležence povabil v mesto. Tam bodo vse obiskovalce pričakali pastirji z ovčkami in sveta družina. Sprevod se bo s postanki, kjer bodo odigrani prizori zgodbe in odpete božične pesmi, pomikal proti cerkvenemu trgu, kjer bo sklepni del."

Pester spremljevalni program bo potekal vse do zadnjega ponedeljka v letošnjem letu. Že danes popoldne, natančneje ob 17. uri, se bo začela novoletna delavnica iz filca v Slaščičarni Vidic, Linhartov trg pa bo obiskal Božiček. Jutri popoldne bodo trg popestrili žonglerji, v petek pa bo v atriju graščine igralno popoldne. 26. decembra bosta pestro dogajanje končala čarodej Toni in medved Čalapinko, dan pred silvestrovim lahko omenimo še novoletni koncert tanga s skupino iz Trsta in Ivanom Arnškom v Baročni dvorani graščine.