Maja Keuc, pevka

"Božič običajno praznujem v krogu svoje družine in tudi letos ne bo prav nič drugače. Ogledov praznično okrašenih mest ne načrtujem, saj sem pred kratkim izdala album in me v teh dneh čaka kar nekaj nastopov. Edino tuje mesto, ki si ga bom lahko ogledala v tem adventnem času, je Beograd, kjer bom nastopila 15. decembra. Praznovanja novega leta pa si ne upam več načrtovati vnaprej, saj me lahko vselej preseneti kakšen nastop ali koncert in potem silvestrski načrti padejo v vodo. Lani sem zaradi bolezni najdaljšo noč v letu preživela doma in kasneje v družbi prijateljev, a je bilo bistveno bolj dolgočasno od prejšnjih silvestrovanj. Kakšne so moje novoletne želje? Čim več koncertov in prodanih zgoščenk!"

Iris Mulej, manekenka in fotomodel

"Rada imam decembrsko vzdušje in glede na to, da lani nisem imela časa za ogled praznično okrašene Ljubljane, letos s fantom in prijatelji že komaj čakamo, da si jo skupaj ogledamo. Darila vedno kupujem tako, da so v povezavi s tistimi, ki jih želim obdarovati, pri čemer vselej pazim, da imajo neko sporočilo. Običajno začnem o božičnih nakupih spontano razmišljati že v začetku novembra, največ časa pa si seveda vzamem za obdarovanje fanta in mame, ki jo rada presenetim s kakšno uporabno stvarjo, saj vem, da si sama zelo redkokdaj kaj privošči. December se mi od nekdaj zdi pravljičen, čeprav me v zadnjih letih moti, da je čedalje bolj materialistično usmerjen in skomercializiran."

Jerica Zupan, radijska voditeljica

"Tako kot vsako leto bom tudi letošnji božič preživela v krogu domačih. Ta praznik mi pomeni klasično družinsko druženje, to je priložnost, da skupaj kakovostno preživimo čas. Moja mami že tako in tako fantastično kuha in peče, a je božično obložena miza še bolj polna kot običajno. Po večerji si bomo skupaj pogledali kakšen klasičen božični film in se preprosto imeli lepo. Svoje najbližje bom razveselila z uporabnimi, morda hudomušnimi darili. Nočem jim namreč podariti stvari, ki potem obležijo v omari, mnogo bolj kot darilo se mi zdi pomembno to, da vsi, ki jih imam rada, vedo, da so vedno v mojih mislih. Glede praznovanja novega leta še nimam načrtov; ponudb je kar nekaj, a se bom med njimi odločila po občutku in verjetno kar zadnji dan tega leta. Silvestrovanje mi iz leta v leto manj pomeni, zame je to dan kot vsak. Med prijatelji je vedno zabavno, ampak tako je vse leto. Prav tako imam vsako leto manj novoletnih želja, če pa moram kakšno izpostaviti, naj zaupam, da imam v načrtu, da malce preoblikujem svojo postavo. Ostale želje pa naj ostanejo skrivnost."