"Za nami je težko in zanimivo leto, predvsem glede lastniških zadev in dejstva, da se v turizmu, posebno v srednjem in nižjem srednjem razredu, poznajo kritične razmere, tako na domačem slovenskem kot na hrvaškem trgu. Številkam, ki smo jih predstavili, se lahko zahvalimo zaradi tega, ker smo uspeli narediti pomemben pomik naprej v prodaji na tujih trgih. Na področju prodaje v Termah Olimia smo z rastjo na tujem trgu prekoračili 10 odstotkov, a smo na domačem trgu dosegli le 3-odstotno rast. Struktura domačih in tujih gostov znaša približno 50:50, a bomo še naprej stremeli k prodaji na tujih trgih, saj verjamemo, da je to edina možna pot, ki omogoča rast podjetja," je med drugim pojasnil direktor Term Olimia Zdravko Počivalšek.

Naložbe in novosti v prihodnjem letu

Med dosežki in uspehi v letu 2011 so izpostavili Wellness center Orhidelia, ki je v akciji Naj wellness že drugič zapored zasedel prvo mesto po mnenju strokovne žirije in obiskovalcev (v kategoriji turizem veliki), in Termalni park Aqualuna, ki je v akciji Naj kopališče v kategoriji velikih termalnih kopališč zasedel drugo mesto. Terme Tuhelj so že četrto leto zapored prejele turistični cvet "Kvaliteta za Hrvatsku" - nagrado hrvaške gospodarske zbornice in ministrstva za turizem za najboljši hotel s tremi zvezdicami na celinskem območju Hrvaške - in se ponašajo še z nagrado za najboljši hrvaški wellness hotel v letu 2011.

Glavna naloga v prihodnjem letu v Termah Tuhelj bo obnova dela obstoječega hotela, restavracije in recepcije ter izgradnja novega hotela s štirimi zvezdnicami s kongresnim centrom, ki naj bi svoja vrata odprl aprila. Z naložbo v višini 12 milijonov evrov želijo zadržati vodilno mesto na domačem trgu ter dvigniti kakovost ponudbe destinacije in širše regije.

Predvidene investicije na področju wellnessa in bazenov Term Olimia v prihodnjem letu bodo vključevale razširitev ideje aquasafarija v Termalnem parku Aqualuna in novosti v ponudbi Centra zdravja Olimia. Goste bodo na več načinov podpirali v iskanju poti do večjega ravnovesja, zdravja in notranjega miru, med drugim tudi s sistemom Bionic Care, ki omogoča merjenje pretoka energij v različnih delih telesa in na osnovi meritev spodbuja pretok zaostalih, oviranih ali kakor koli motenih energij, olimskim pristopom, s katerim razvijajo harmonijo gibanja in ravnovesja dihanja, in MBST - magnetno resonanco kot terapijo, ki preprečuje in upočasnjuje spremembe na hrustancih in kosteh.