"Tokrat bodo na nas bolje pripravljeni, mi pa bomo morali biti še bolj zbrani, kot smo bili v prvih dveh nizih, ki smo jih dobili. V Stožicah se do zdaj nismo najbolje znašli, zato moramo domačo dvorano v prihodnje bolje izkoristiti," pravi trener ACH Volleyja Igor Kolaković. Preobrat Belchatowa je zrežiral Bartosz Kurek, ki je v igro zaradi utrujenosti po reprezentančnih obveznostih vstopil šele v nadaljevanju tekme. Poljski sprejemalec še vedno ni povsem spočil svojih nog, a bo ponovno eden najnevarnejših poljskih adutov. "Spada med najboljše sprejemalce, vrhunski pa je tudi v napadu. Prejšnji teden jim je najbolj primanjkoval, ko smo povedli 1:0 in na začetku drugega niza," je vpliv Kureka predstavil Kolaković.

Pri poljskem prvaku bosta manjkala pomembna akterja, bloker Marcin Moždžonek in sprejemalec Michal Winiarski. Brez zdravstvenih težav niso niti pri ACH, kjer je v zadnjih dneh v želodcu zvijalo libera Daniela Lewisa, glavno vprašanje pa je, ali bo končno v ligi prvakov lahko zaigral Matevž Kamnik. "Trenutno je v zadnji fazi okrevanja. Njegova želja je, da se vrne čim prej, a je še daleč od prave fizične pripravljenosti. Na zadnjih treningih je vadil s preostalimi soigralci, a ne na maksimumu. Odločitev je predvsem na njegovih plečih, saj mora biti najprej pošten do lastne poškodbe, šele nato do ekipe," je pristavil Kolaković, ki se je po sinočnjem treningu s Kamnikom še enkrat temeljito pogovoril.

Ne glede na rezultat prve tekme so Poljaki favoriti tudi tokrat, saj gre za enega najbogatejših klubov v Evropi. "V Ljubljano smo prišli po težki zmagi v poljskem prvenstvu, s katero smo se utrdili na drugem mestu poljske lige. Možnosti za napredovanje imajo še tri ekipe v skupini, poleg nas in ACH še Tours. Zadnji dve tekmi smo zmagali s 3:2, pa naj bo tako še tretjič zapored," je dejal trener Skra Belchatowa Jacek Nawrocki, podobne misli pa je pristavil kapetan Mariusz Wlazly: "Prvič smo v Sloveniji. Pričakujemo težko tekmo. S kolegi v ekipi smo se dogovorili, da moramo zmagati, saj je to naš zadnji obračun pred božičem."