Odtlej do danes se je v devetih letih marsikaj spremenilo. Letos je Avstrijka praznovala 30. rojstni dan, našla si je življenjskega spremljevalca, reprezentančnega kolega Benjamina Raicha, in nanizala prav toliko zmag v svetovnem pokalu, kolikor ima let.

Pogled na uvrstitve Marlies Schild v svetovnem pokalu v slalomu je zastrašujoč. V zadnjih dveh sezonah je z izjemo dveh preizkušenj, ko je bila druga, zmagala vedno, ko je prišla do cilja. Enega od teh dveh skalpov ji je marca letos na finalu v Lenzerheideju vzela Tina Maze, kar je bila ena največjih zmag Črnjanke v svetovnem pokalu. Za zdaj še vedno edina slalomska zmaga najhitrejše Slovenke.

"Če me sprašujete, zakaj zmagujem s tako veliko prednostjo, vam lahko zatrdim, da ne poznam odgovora. Res se nimam ne časa ne volje ukvarjati s tekmicami, saj imam svojega dela dovolj. Lahko pa rečem, da mi gre v tej sezoni za zdaj res vse po maslu. Odlično se počutim, imam dober občutek, vem, da sem hitra, imam vrhunsko opremo in še kaj bi lahko naštela. Skratka imam vse pogoje za vrhunski rezultat," je po zmagi v Couchevelu na novinarska vprašanja odgovarjala Marlies Schild.

Pogled na izjemna smučanja serijske slalomske zmagovalke razkriva, kako težko je drugim alpskim smučarkam zbirati zmage v svetovnem pokalu. Če pogledamo le primer Tine Maze, ki v zadnjih sezonah blesti, a zmaguje manj, kot bi v primeru, če ne bi bilo toliko serijskih zmagovalk svetovnega pokala, kot so v zadnjih letih Marlies Schild, Američanka Lindsey Vonn predvsem v hitrih disciplinah in Nemka Maria Höfl Riesch.

Marlies Schild bo favoritka tudi na naslednjih slalomskih preizkušnjah, ki si bodo v naslednjih dneh vrstile druga za drugo. V 16 dneh bo namreč kar pet slalomov svetovnega pokala, ki si sledijo v naslednjem vrstnem redu: Courchevel (18. december), Flachau (danes), Lienz (29. december), München (1. januar) in Zagreb (3. januar).