V zadnjih šestih tekmah se položaj v ekipah ni dosti spremenil, tako da ekipi pričakujeta podobno tekmo, kot je bila prva. Medtem ko bi bili Poljaki po besedah njihovega trenerja Jaceka Nawrockega zadovoljni z enakim razpletom, pa v taboru slovenskih prvakov vendarle računajo, da bi prvega favorita skupine F vendarle lahko presenetili.

"Zelo sem zadovoljen s tistim, kar smo pred šestimi dnevi pokazali v Lodžu, a se zavedam, da bomo morali tokrat zaigrati še bolje, če želimo zmagati. Poljaki bodo na nas bolje pripravljeni, mi pa bomo morali biti še bolj zbrani, kot smo bili v prvih dveh nizih, ki smo jih v prvi tekmi dobili. Jasno je, da je Belchatow favorit, toda mi moramo izkoristiti domačo dvorano, v kateri zaenkrat nismo igrali, tako kot bi si želeli. Želimo si zmagati in se vključiti v resen boj za eno izmed prvih dveh mest v skupini," je na novinarski konferenci dejal Kolaković, ki tudi tokrat ne bo mogel računati na pravo pomoč blokerja Matevža Kamnika, medtem ko bi moral biti Kanadčan Daniel Lewis po želodčnih težavah povsem nared.

Kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs je podobnega mnenja kot njegov učitelj. "Belchatow je ena najboljših evropskih ekip in gotovo favorit v tej tekmi. Proti njim bi bila uspeh že točka, toda trdno verjamem, da jih ob pomoči navijačev, predpostavlja se, da jih bo veliko, lahko premagamo. A zato bomo morali pokazati našo najboljšo igro, približno tako, kot smo jo v prvih dveh nizih prve tekme, po možnosti še boljšo. S takimi ekipami je veselje igrati in nič ne bi imel proti, da spet igramo pet nizov. Pa tudi če v svojih namerah ne uspemo, ne bo še nič izgubljenega, saj je v zadnjih dveh krogih še vse mogoče. Še vedno bomo lahko drugi, ali pa se uvrstili naprej s tretjega mesta," meni Sevničan, ki računa, da bo njegova ekipa znala zaustaviti najboljšega igralca prve tekme Bartosza Kureka. "Kurek je eden najboljših napadalcev na svetu, ima odličen blok, toda je nekoliko slabši sprejemalec, tako da bomo s servisi poskušali pritiskati nanj."

Poljaki so v Ljubljano dopotovali s posebno prirejenim avtobusom, a menijo, da to na njihovo igro ne bo vplivalo. Bolj jih skrbi utrujenost reprezentantov po svetovnem pokalu na Japonskem, zaradi katere naj bi bili nekateri igralci v slabši formi. Zato je trener doma pustil blokerja Marcina Moždžoneka (že na prvi tekmi ni igral) in pa tudi sprejemalca Michala Winiarskega. Tudi Kureka ne namerava takoj poslati v ogenj, ampak ga v ekipo vključevati postopoma, tako kot ga je v Lodžu.

"Kljub vsem težavam, ki jih imamo, želimo v Ljubljani zmagati in nekoliko bolj razjasniti položaj v skupini, v kateri imajo tri ekipe še vse možnosti za prvo mesto. Ekipo ACH Volleyja spoštujemo, zavedamo se njegove kakovosti, ne samo zaradi predstave v Lodžu, ampak tudi zaradi predstav v prejšnjih letih, vključno z našo na zaključnem turnirju lige prvakom pred slabima dvema letoma. Slovence dobro poznamo, spet pričakujemo težko tekmo, a načrt je, da zmagamo," je svoje želje predstavil trener sedemkratnega zaporednega poljskega prvaka, ki je tudi zadnjo tekmo poljskega prvenstva v Kielcah dobil s 3:2.