Dražbi avkcijske hiše Julien's na Beverly Hillsu sta potekali še ne mesec dni zatem, ko so zdravnika Conrada Murrayja obsodili nenamernega uboja zvezdnika, ki je leta 2009 umrl zaradi prevelikega odmerka pomirjeval.

Predmeti iz hiše v Los Angelesu, ki jo je Jackson najel za pripravo na serijo načrtovanih koncertov v Londonu, so pritegnili kupce z vsega sveta in so za trikrat presegli ocenjeno vrednost.

Med najbolj privlačnimi predmeti je bilo pohištvo iz spalnice v viktorijanskem slogu, ki so ga prodali za dobrih 25.000 dolarjev (dobrih 19.000 evrov), ter francoska ura iz 18. stoletja, ki je dosegla ceno 9375 dolarjev (dobrih 7000 evrov).

Predmete na dražbi si lahko ogledate tukaj!

Na dražbi je bilo sicer le nekaj predmetov neposredno povezanih z Jacksonom in njegovo družino; večina je namreč pripadala opremi najete hiše.

Na željo pokojnikove družine so z dražbe umaknili ornamentirano vzglavje postelje, v kateri so 25. junija 2009 našli Jacksonovo truplo, medtem ko so preprogo, ki je bila pod posteljo, prodali za 15.360 dolarjev (slabih 11.700 evrov).