V finalu sta nastopila še Peter Prevc (229,4 točke), ki je po drugem nastopu s 24. napredoval na 20. mesto, ter Jernej Damjan (228,7), ki se je na koncu z 28. povzpel na 22. mesto. Brez točk sta od Slovencev danes ostala Jure Šinkovec, ki je bil 32., ter Dejan Judež, ki je tekmo končal na zadnjem, 50. mestu.

Junak današnjega dneva v slovenskem taboru je bil Kranjec, ki se je v finalu povzpel za 11 mest in končal tik za najboljšo deseterico, kar je pomenilo, da bo v naslednje tekme startal kot skupno deveti v svetovnem pokalu in ima tako nastop na prihodnji tekmi že zagotovljen. "Kaj naj rečem? Z vsemi svojimi skoki ta vikend sem zelo zadovoljen, prav tako z uvrstitvama - 13. in 11. mesto. Danes sem bil v finalu spet odličen, a dejstvo je, da sem oba dneva skakal v zelo težkih razmerah. Ko bo enkrat še sreča na moji strani, se lahko nadejam res super dosežka," je po tekmi povedal Leteči Kranjec.

"Seveda sem tudi z današnjimi predstavami fantov zadovoljen. Zelo sem vesel predvsem tega, da so v finalni seriji stopnjevali nastope. To še posebej velja za Robija in Jerneja, ki sta res odlično nastopila in se v finalu zelo izkazala ter prikazala skoka za dušo," je po tekmi povedal glavni trener slovenske reprezentance A, Goran Janus, in dodal: "Zdaj se je treba osvežiti, regenerirati in nato nas že čaka novoletna turneja. Vmes bomo opravili krajše priprave." Janus bo reprezentanco v sredo odpeljal na priprave v Ramsau, kjer bo ekipa vadila do petka.

Na vrhu se je nove zmage, še devete v karieri, razveselil Kofler, ki ima zdaj to sezono po uspehih v Kuusamu ter dvakrat v Lillehammerju v žepu že poker prvih mest, s čemer je še povečal prednost v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Drugi je bil Poljak Kamil Stoch (260,8), po prvi seriji tik pred Tepešem na devetem mestu, tretji pa Norvežan Anders Bardal (260,5).

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je rumeno majico zadržal Kofler (508 točk), drugi je Bardal (390), tretji pa Avstrijec Gregor Schlierenzauer (376), ki je bil danes četrti. Med najboljšo deseterico je od Slovencev ostal Kranjec (172) na devetem mestu, skupno pa je Slovenija v pokalu narodov, kjer vodijo Avstrijci, na visokem četrtem mestu.

Zdaj je v karavani svetovnega pokala krajši desetdnevni premor, nadaljevala pa se bo z enim od vrhuncev sezone - jubilejno 60. novoletno turnejo štirih skakalnic. Slovenija je po prvem obdobju svetovnega pokala, v katerem je lahko nastopala s po šestimi skakalci, izgubila eno mesto in jih ima zdaj pet. A vse le še ni izgubljeno za novoletno turnejo, saj je od današnjih nastopov B-ekipe v turškem Erzurumu - skakalci imajo danes dvojni program - odvisno, ali bodo fantje tam priborili dodatno kvoto za svetovni pokal.

Novoletna turneja se bo začela 30. decembra v Oberstdorfu, nato pa sledijo še tekme v Garmisch-Partenkirchnu 1. januarja 2012, Innsbrucku 4. januarja ter zadnja preizkušnja v Bischofshofnu 6. januarja, ko bo dokončno znano, ali je kateremu od skakalcev uspelo osvojiti "jackpot" v višini milijon švicarskih frankov za zmago na vseh štirih postojankah turneje.