Kvalifikacije za tekmo so bile na sporedu v petek, oba Slovenca pa sta uspešno napredovala iz druge skupine. Šele 15-letni Ravnjak se je uvrstil neposredno v finale z drugo najboljšo oceno svoje skupine, Kavčič pa je šel s peto oceno v polfinale. V obeh skupinah sta najboljše deskanje prikazala domačina Markus Malin in Risto Mattila.

Kavčič je danes skupaj z enajstimi tekmeci nastopil v polfinalu. Za prvo vožnjo je prejel oceno 62,3 točke, za drugo pa 61,8, kar ni bilo dovolj za napredovanje v finale. Od tega ga je ločilo dobrih sedem točk.

V velikem finalu se je Ravnjak odrezal zelo dobro in na koncu zasedel sedmo mesto. Prva vožnja v snežnem žlebu se mu je ponesrečila, za kar je dobil oceno 12,3. Slovenski deskar se je v drugo zbral in dobil oceno 72,5. Po devetem mestu iz Arose, marca letošnjega leta, je to njegova najboljša uvrstitev v karieri.

"Celotna tekma je potekala kar v redu, sicer so bili manjši zapleti z vremenom, saj je bilo megleno, v kvalifikacijah pa je še snežilo. S kvalifikacijami sem seveda zelo zadovoljen, s finalom prav tako, a mislim, da bi lahko bilo še bolje. Izkušnja je bila zelo dobra. V prvi vožnji v finalu sem padel, saj sem poskušal izvesti vožnjo, ki sem jo pred tem samo enkrat na treningu. V drugo pa se mi je vse poklopilo," je po nastopu povedal Ravnjak.

Zmagal je Finec Markus Malin (94,0) pred Nizozemcem Stevom Krijbolderjem (88,0) in rojakom Aleksijem Kumpulainenom (83,3). V skupnem seštevku snežnega žleba po treh tekmah vodi Finec Janne Korpi (1600) pred Malinom (1150), Ravnjak (516) je 13., Kavčič (290) pa 28.