Od Slovenk je tekmo končala le Andreja Mali, ki je bila s petimi zgrešenimi streli 37. in tako za sedem mesto poslabšala izhodišče iz sprinta. Za zmagovalko je zaostala 5:23,3 minute. Teja Gregorin, 49. po sprintu, je po četrtem streljanju po odstopila.

Prva se je po progi podala Olga Zajceva iz Rusije, Malijeva je startala minuto in 53 sekund pozneje, Gregorinova pa dve minuti in pol za najboljšo. Malijeva je pred prvim streljanjem pridobila eno mesto in se potem izkazala tudi na strelišču, saj je pokrila vse tarče. Pred drugo strelsko postojanko je izgubila dve mesti, nato pa zadela vse razen ene tarče. Povsem enako je streljala tudi prvič v stoje, v drugo pa zadela samo dvakrat. Na koncu je zasedla 37. mesto in nekoliko nazadovala glede na sprintersko uvrstitev.

"Prav težko mi je bilo streljati zadnjič v položaju stoje. Postavila sem se na strelsko mesto 29, ki mi nikakor ni ustrezalo in trije streli so šli mimo tarč. Res škoda, ker sem bila poskočna na progi, imela sem dobre smuči in tudi vse do zadnjega streljanja mi je šlo v redu," je potarnala Andreja Mali.

Teja Gregorin, ki je še po včerajšnjem sprintu zatrjevala, da potrebuje počitek in da danes ne bo nastopila, se je po jutranjem obroku premislila in se popoldan vseeno postavila na start zasledovanja. Na začetku tekme je pridobila tri mesta, v ležečem streljanju pa najprej pokrila štiri tarče, nato pa še vseh pet. Pred tretjim streljanjem je tekla izjemno in zasedala že 29. mesto, potem pa pokrila štiri tarče v položaju stoje, kar je že obetalo uvrstitev med trideseterico. Nato je na progi prehitela še dve tekmici, a na zadnjem streljanju zaradi težav s puško zgrešila trikrat. Preizkušnjo je nato po navodilu trenerja končala predčasno.

"Ko ima hudič mlade, jih ima očitno res veliko. Teji je na zadnjem streljanju najverjetneje počila udarna igla na puški, tako da je morala naboje polniti ročno v cev in je s tem izgubila ogromno časa, kar pa se je seveda odrazilo tudi na strelskem izkupičku. Zaradi zaostanka smo ji svetovali, naj konča tekmo. Dogovorili smo se, da se izplača nastopiti samo, če se čuti sposobno končati tekmo vsaj na 25. mestu. To bi pomenilo, da bi se po prvi tretjini svetovnega pokala obdržala med najboljšimi 25 v skupnem seštevku. In če tega zaradi smole s puško ni bilo možno doseči, je bilo bolje dirko zaključiti, glede na to, da se včeraj ni počutila najbolje. Andreja se je dobro držala, škoda za zgrešene strele na koncu; verjetno bi bila sicer uvrščena okoli 26. ali 27. mesta. Obe sta tekli zelo dobro, pa tudi smuči sta imeli povsem konkurenčne. To še posebej preseneča, ker sta imeli pripravljene na identičen način kot pred njima Fak in Bauer. Servisna ekipa je že staknila glave in poskušala razvozlati, kaj je vplivalo na slabši izkupiček pri moškem delu ekipe," je tekmo pokomentiral glavni trener Uroš Velepec.

V nedeljo se bodo biatlonci poslovili od Hochfilzna s tekmo mešanih štafet. Slovenske barve bodo zastopali Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak.