Do točk sta prišla še dva slovenska skakalca; Robert Kranjec (239,3 točke) je v slabih pogojih - ob sneženju je imel tudi slabše vetrovne razmere - nazadoval z desetega na 13. mesto, Jure Šinkovec (222,4), ki si je finale priskakal s 15. mestom, pa je bil na koncu 23.

Prvič v sezoni je v slovenskem taboru brez točk ostal Peter Prevc (103,8) na 42. mestu, po polovici pa je tekmo končal tudi Dejan Judež (96,3) in zasedel 48. mesto. V današnjih kvalifikacijah, ki so jih prireditelji izpeljali tik pred tekmo, potem ko so jih včeraj zaradi premočnega vetra odpovedali, je nastopil tudi Jernej Damjan, a se po ponesrečenem nastopu tokrat edini od slovenske šesterice ni prebil na tekmo.

"Predvsem bi čestital Juriju, ki je naredil dva solidna skoka; prvega sicer bolje kot finalnega. Vendar kljub temu, če potegnem črto, je naš današnji izkupiček 8., 13. in 23. mesto, kar je odlično. Moram pa poudariti, da je bila današnja tekma zelo, zelo težka," je nastope svojih varovancev po tekmi ocenil glavni trener slovenske A-reprezentance Goran Janus.

"Prireditelji so sicer zaradi močnega sneženja po vsakem skakalcu čistili smučino in skušali vsem nastopajočim zagotoviti kar se da enake razmere za nastop. Včasih jim je to uspelo bolje, drugič slabše. Ravno zato je bila tekma tako težka," je še dodal Janus.

"Z današnjimi nastopi sem zelo zadovoljen, saj sem že na treningu in kvalifikacijah naredil dobre skoke. Predvsem me veseli, da so moji skoki končno postali konstantni. Našel sem občutke, kar se je pokazalo tudi na tekmi. Naredil sem dva super skoka; pri drugem sem bil sicer malo prezgoden, ampak s samozaupanjem je šlo tudi tako dovolj dobro," pa je povedal današnji junak slovenskega tabora Tepeš in dodal: "Resda je bil dan dolg in naporen, ampak saj vse leto treniramo za to, da zdržimo tudi takšne tekme, ki so malo daljše in bolj naporne. Sam zelo rad skačem v snegu in končno je prišla zima. Zavedam se, da sem v takšnih razmerah močan in to se je danes tudi pokazalo."

Osmoljenec današnje tekme je vodilni po prvi seriji Avstrijec Gregor Schlierenzauer (243,1), ki je po lastni napaki padel pri doskoku in tako nazadoval na 11. mesto ter iz rok izpustil priložnost, da bi prevzel vodstvo v svetovnem pokalu.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je rumeno majico vodilnega zadržal Avstrijec Andreas Kofler (408 točk), ki je bil danes četrti. Na drugo mesto se je po zmagi, svoji drugi v karieri, prebil Bardal (330), tretji pa je Schlierenzauer (326). Med najboljšo deseterico je od Slovencev ostal Kranjec (148), ki pa je po novem deveti. Damjan (68) je 19., Tepeš (65) 21., Prevc (58) 23., Šinkovec (24) 36. in Judež (7) 50., skupno pa je Slovenija v pokalu narodov, kjer vodijo Avstrijci, na visokem četrtem mestu.

V nedeljo bo na skakalnici Titlis na sporedu še ena tekma; prva serija se bo predvidoma pričela ob 13.45. Že pred tem bodo ob 12.15 na sporedu kvalifikacije.