Na 44. mestu je končal Klemen Bauer, najboljši Slovenec (+3:14,4, 4), 52. pa je bil Jakov Fak (+3:58,1, 7).

Fak je svoj nastop začel sedmi po vrsti, 25 sekund za Boejem, ki je tekmo začel prvi, Bauer pa je prišel na vrsto 16., 46 sekund za Norvežanom. Fak je začel zelo spodbudno in prehitel dva tekmeca, vendar se mu na progi zaradi težkih pogojev in slabše pripravljenih smuči ni izteklo po načrtih. Na prvem streljanju stoje je dvakrat zgrešil in tako nazadoval po lestvici. Bauer je prišel na prvo streljanje kot 16. in pokril štiri tarče. Na naslednjem streljanju se je izkazal Bauer s 100-odstotnim izkupičkom. Fak je enkrat zgrešil. Bauer je nato pridobil nekaj mest in na tretjem streljanju znova pokril štiri tarče, Fak pa je po dveh zgrešenih strelih ponovno izgubil nekaj mest. Na zadnji strelski postaji sta oba zadela le tri tarče in v cilj prišla na začelju.

"Streljanje je bilo še kar v mejah zmožnosti, vendar smuči niso stekle, kot bi morale, zato tudi rezultat ni bil blesteč. Veliko energije sem porabil na progi, zato tudi strelsko ni šlo gladko. Nekaj novih točk bi mi prav prišlo, vendar v zaključku z nekonkurenčnim materialom nisem mogel zadržati niti uvrstitve med 40 najboljših," je ugotavljal Bauer.

"Tekma se je začela slabo, ker sem se moral tekaško preveč naprezati, da sem lahko držal priključek s konkurenco. Hitro mi je postalo jasno, da morda spet nimamo najbolje pripravljenih smuči. Ker je vse povezano s streljanjem, tudi tam ni šlo po načrtih. Moja predstava o poteku tekme se je že v začetku podrla in do konca ni bilo možno več veliko popraviti. Čudežev enostavno ni bilo možno narediti," pa je svoj nastop pokomentiral Fak. Trener Uroš Velepec je po tekmi dejal, da sta imela slovenska predstavnika slabe smuči ter da v takih pogojih nista več mogla dobro streljati.