Sobota, 17. decembra

Točno pred letom dni se je v protest proti razmeram v državi zažgal mladi tunizijski ulični prodajalec, njegovo dejanje pa je sprožilo arabsko pomlad.

Nadaljevalo naj bi se sojenje nekdanjemu italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju v zadevi Mediaset.

Carmina Slovenica bo svoj odmeven koncert Na juriš in the Mood! predstavila na sejmu vinilnih plošč in analognih sintetizatorjev v veliki dvorani ŠTUKa v Mariboru. Od glasbe predvojnega Pariza preko židovske, francoske in italijanske partizanske pesmi do ameriškega swinga in slovenske partizanske pesmi.

Ponedeljek, 19. decembra

V Slovenski filharmoniji bo večer Od Bacha do Galliana, nastopili pa bodo Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije s francoskim solistom Richardom Gallianom, ta hip verjetno najboljšim akordeonistom na svetu.

Sreda, 21. decembra

Ustanovna seja državnega zbora. Na dnevnem redu so potrditev mandatov na predčasnih volitvah izvoljenih poslancev, določitev sedežnega reda v dvorani in izvolitev predsednika parlamenta. Kdo bo predsednik, je odvisno od dogovora med Jankovićevo PS in SD. Praviloma mesto predsednika - ker je tokrat v parlamentu tretjina žensk, bo morda to predsednica - pripada drugi najmočnejši stranki v vladni koaliciji. To pravilo so leta 2004 prekršili samo v Janševi SDS, ko je tudi parlamentu predsedoval njihov poslanec France Cukjati.

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo zvečer že tradicionalna prireditev Športnik leta 2011 s slovesno razglasitvijo ter podelitvijo priznanj Društva športnih novinarjev Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Petek, 23. decembra

Večina parlamentarnih strank se strinja, da je treba zakon o interventnih ukrepih - zamrznitev plač v javnem sektorju, pokojnin in socialnih prejemkov - sprejeti še pred začetkom leta 2012. To pomeni, da mora državni zbor ta zakon po hitrem postopku sprejeti najkasneje do petka.