Vreme se je danes v Hochfilznu v primerjavi s tekmo biatloncev uneslo. Zajceva je že na zadnji zasledovalni preizkušnji, kjer je osvojila drugo mesto, nakazala, da bi lahko letos mešala štrene na vrhu ženske konkurence. Deseto zmago v karieri je dosegla s prednostjo 13,9 sekunde pred Belorusinjo Darjo Domračevo in dobre pol minute pred Švedinjo Heleno Ekholm, vse tri so zgrešile po eno tarčo.

Malijeva je bila prepričljiva na prvem strelskem postanku, nato pa ji je roka nekoliko zadrhtela ob prvem strelu v položaju stoje. S 30. mestom je dosegla svojo drugo najboljšo letošnjo uvrstitev po 28. mestu v prejšnjem sprintu. "Predvsem sem zadovoljna, da sem izpolnila svoj cilj, ki je bil usmerjen v hitrejše streljanje. To mi je lepo uspelo predvsem na ležečem streljanju. Tek ni tako močan kot v Östersundu, streljanje pa je dokaj solidno. Glede na dokaj majhne razlike do deseterice se bom pogumno podala na zasledovalno tekmo," je napovedala Andreja Mali.

Teji Gregorin, ki je že pred tekmo tožila zaradi utrujenosti, nastop nikakor ni uspel. Tako tekaški kot strelski del (trije zgrešeni streli) sta bila slabša, na koncu je vse skupaj zadoščalo za 49. mesto. "Že zadnja dva dneva se enostavno ne morem spočiti, kar spala bi ves dan. To ne more biti v redu. Ne vem, ali posledice kratkega prehlada še prihajajo za menoj. Jutri enostavno ne bom nastopila v zasledovanju in se poskušala še nekoliko odpočiti," je povedala Gregorinova. Tretja slovenska predstavnica Lili Drčar je bila 87.

Janez Marič, Peter Dokl in Lili Drčar bodo še danes odpotovali v domovino in se že v soboto udeležili tekem regionalnega pokala v biatlonu na domači Pokljuki, kamor so bile prestavljene iz nemškega Ruhpoldinga. Ostali bodo z izjemo Vasje Rupnika v Hochfilznu nastopili na zasledovalnih tekmah. Jakov Fak in Klemen Bauer bosta startala ob 12. uri, Malijeva ob 14.30, Gregorinova pa si bo vzela dan premora pred nedeljsko tekmo mešanih štafet.