Kip duhovnika so odkrili v liverpoolski galeriji Walker Art. Banksy ga je postavil poleg religioznih slik iz 17. stoletja, je poročal britanski BBC. Keramične ploščice je na duhovnikov obraz namestil tako, da je dosegel zamegljen učinek, podobno kot na cenzuriranih fotografijah zločincev, ki se pojavljajo v medijih.

Ko so Banksyja vprašali, kakšen je namen kipa, je odgovoril, da gre za božično darilo. "V prazničnem obdobju zlahka pozabimo na prave krščanske vrednote - na laži, korupcijo in zlorabe," je pojasnil.

Reyahn King, direktorica umetniških galerij iz liverpoolskih Narodnih muzejev, je dejala, da se je Banksy povezal z omenjeno galerijo ter želel, da bi njegovo delo prikazali ob boku delom z aktualne postavitve. Banksy je galeriji delo "posodil" za nedoločen čas.

"Vselej smo razstavljali kontroverzne stvaritve, v lasti imamo dela, ki so bila razglašena za kontroverzna v svojem času. Po svoje gojimo tradicijo, da razstavljamo dela, ki izzivajo gledalce," je še dejala Kingova.

Kip je drugo delo, ki ga je Banksy, sicer znan grafitar, predstavil v galerijskem prostoru. Dobro je bil sprejet tudi njegov dokumentarec "Exit Through The Gift Shop" (Izhod skozi trgovino s spominki), ki je bil letos nominiran za oskarja.