Ljubljančane tako v sredo čaka še zadnji dvoboj v letošnji evroligi proti Unicsu, trener Sašo Filipovski pa je trenutno zatopljen v iskanje okrepitev, s katerimi se bo poskušal boriti za zgornji del lestvice v ligi ABA ter po možnosti presenetiti z uvrstitvijo na zaključni turnir četverice.

Na obračunu v dvorani Abdi Ipekči je v dresu Galatasaraya blestel Slovenec Jaka Lakovič, ki je bil pred obračunom na tretjem mestu lestvice strelcev evrolige izenačen z Nikolo Vujčićem, z doseženimi 16 točkami pa je hrvaškega košarkarja potisnil na četrto mesto. Turško moštvo je po dokaj izenačenem prvem polčasu potrpežljivo čakalo svojo priložnost in jo našlo v tretji četrtini, v kateri oslabljena ljubljanska barka kot po pravilu izgubi kompas in si nabere visok zaostanek. "Galatasaray ima v rotaciji dvanajst igralcev, mi pa smo zdesetkani, kar je trener turškega moštva Mahmuti dobro vedel. Zadovoljen sem s pristopom mladih igralcev. Petintrideset minut smo držali visok ritem, v slabih petih pa nas je nasprotnik nadigral. Enostavno nismo imeli dovolj energije, da bi visok ritem Galatasaraya zdržali vseh 40 minut," je potožil Filipovski in nato pokomentiral spoznanje, da trenutno oslabljeno moštvo prikazuje veliko bolj borbene predstave kot tisto pred odhodom petih nosilcev igre: "Težko je to oceniti. Borbenost je bila na začetku sezone na želeni ravni, vse dokler ni prišlo do vsem znanih težav in stavke, ko smo trenirali le enkrat na dan. To se je poznalo na igrišču. Vesel sem, da trenutni igralci dajejo zares vse od sebe in se za barve kluba borijo tako, kot se je treba boriti."

A v nedogled z oslabljenim moštvom ne bo šlo, saj trpijo tudi rezultati v ligi ABA. Zanimalo nas je, če je na vidiku že kakšna nova okrepitev. "Težko je zdaj govoriti o tem. Jasno je, da iščem ustrezne rešitve. Moštvo je oslabljeno, a po drugi strani tudi zmožnosti kluba niso takšne, da bi si lahko privoščili, kogar koli bi si želeli. Po trgu se ozirajo tudi ostali klubi. Glede na to, da so naše igralce nemudoma pokupili drugi, pomeni, da so tudi ostali na preži. Bomo videli, kaj je možno storiti. Se pa v prvi vrsti oziram po slovenskih košarkarjih. Jasno je, da jih bomo morali v slovenskem pokalu in ligi imeti sedem, zato moramo že zdaj poskrbeti za to zadevo. V obzir jemljemo prav vse možnosti, ki so nam na voljo," je pogovor zaključil Filipovski.