Na Deničevem širšem seznamu ni presenečenj, pod državno zastavo je poklical praktično vse rokometaše, ki jim je ponudil priložnost v kvalifikacijskih tekmah za EP. Razlika je le ta, da bo že pred začetkom sklepnih priprav, ki se bodo začele 26. decembra, določil 16 rokometašev in tri "rezerviste", kar doslej ni bila običajna praksa dosedanjih selektorjev. Ti so dokončen seznam venomer objavili tik pred odhodom na zaključni turnir.

"Glede na moje izkušnje, bodisi v času, ko sem bil igralec, ali zdaj trener, sem se odločil, da bom že na začetku priprav sporočil svoj izbor igralcev za Srbijo. Zakaj bi osem ali devet igralcev med pripravami bilo v dvomih in bi razmišljali ali bodo med potniki za zaključni turnir. V tem sklopu priprav za evropsko prvenstvo v Srbiji med menoj in rokometaši ne bo nobenih skrivalnic, izbrani rokometaši bodo od prvega dneva morali nase prevzeti vso odgovornost," je svojo odločitev komentiral Denič.

Prvi mož slovenske stroke bo svoje izbrance zbral 26. decembra v Zrečah, na uvodnih treningih pa bodo manjkali igralci, ki imajo obveznosti v francoskih, nemških in danskih klubih. Od 5. do 9. januarja bodo nastopili na močnem mednarodnem turnirju na Danskem, kjer bodo merili moči s tremi imenitnimi reprezentancami. Z Dansko se bodo pomerili v Koldingu, z Islandijo v Herningu, s Poljsko pa v Arhusu.

Po vrnitvi v domovino se bodo ponovno zbrali v Zrečah in do odhoda v Srbijo (14. januarja) opravili še zadnje od skupno predvidenih 30 treningov. Njihova vadba bo bolj ali manj namenjena piljenju taktičnih različic, medtem ko telesna priprava - izjema je le vadba za vzdrževanje moči - ne bo v ospredju.

Slovenija bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopila v skupini D. V Vršcu se bo najprej pomerila z Norveško (16. januar), nato s Hrvaško (18. januar), nazadnje pa z Islandijo (20. januar).