Nova direktorica SZS Barbara Kürner Čad je glede nazdravljanja uspehom pravo nasprotje strogosti njenega predhodnika. Le selektor Goran Janus je malo v šali pripomnil, da vsak teden ne morejo priti v Podutik, ker sta potrebna regeneracija in počitek.

Čeprav so imeli skakalci po vrniti iz Harrachova v ponedeljek prosto, niso lenarili, ampak so posamezniki trenirali vsak zase, medtem ko se je Jurij Tepeš razveselil nove službe v policiji, ki je predvidena za vrhunske športnike. Včeraj so trenirali na atletskem stadionu v Kranju, del današnjega dne bodo preživeli v telovadnici in fitnesu pod kranjsko skakalnico, jutri pa s kombijem odpotovali na osemurno vožnjo na tekmi svetovnega pokala, ki bosta konec tedna v Engelberg v Švici. "Fantje so začutili, da lahko skočijo daleč. S tem se krepita samozavest in sproščenost. Izenačenost je tako velika, da za uvrstitev med dobitnike točk skoraj ne smeš delati napak," je povedal Goran Janus, ki je dobil nov vzdevek - hladen kot špricer.

Prvo ime slovenske vrste je Robert Kranjec, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala na osmem mestu. "Če bom sezono nadaljeval v takšnem slogu, kot sem jo začel, bom zelo zadovoljen. Uvrstitve so lahko še boljše, za kar so potrebni popolni skoki, ki pa se zgodijo bolj redko. Nekaj mi jih je letos že uspelo, a če si prvi na treningu, kot sem bil v nedeljo v Harrachovu, še ne pomeni, da boš zmagal. Za uvrstitev na zmagovalni oder se morajo uskladiti sproščenost, samozavest in sreča," je bil zgovoren Robert Kranjec.

Peter Prevc in Jernej Damjan menita, da morata še malo bolj zadihati, ker se jima v posamezne skoke prikrade napaka, zato sta jezna sama nase. "V Harrachovu sem potreboval štiri dni, da sem v nedeljo v finalu naredil odličen skok, kot ga znam," je povedal Jernej Damjan, Jure Šinkovec in Dejan Judež pa sta vesela vsake uvrstitve med najboljših 30.