Najverjetnejši mandatar Zoran Janković je v ponedeljek v Ljubljani na "shodu v trenirkah" proti spornemu zapisu na spletni strani SDS za POP TV dejal, da ima zapis elemente rasizma, mogoče tudi elemente fašizma. Po njegovih besedah SDS še ni dojel, da so volitve končane. Kot je povedal, zapisi predstavljajo žalitev za državo in državljane.

V SDS odgovarjajo, da so bile volitve 4. decembra legalne in legitimne, glas vsakega volivca in državljana na njih pa šteje enako. "Stranka, ki je relativni zmagovalec volitev, naj čim prej sestavi koalicijo in vlado," pozivajo in dodajajo, da so v Pozitivni Sloveniji obljubljali dvig standarda že v letu 2012 in naj začnejo čim prej delati na tem. "SDS bo tudi iz opozicije podprla vse ukrepe, ki bodo koristni za ljudi," so zagotovili v SDS.

Kdo je Tomaž Majer?

Gibanje trenirk s spleta do vrha države

Kot so zapisali, bi se v jeziku Zorana Jankovića in njegovih podpornikov odgovor na Jankovićeve ponedeljkove navedbe glasil, da je "za državo in državljane žalitev, da se predsednik liste Zorana Jankovića, ki se piše Zoran Janković in ki je bil izvoljen za poslanca, boji sestankov v parlamentu".

"Še večja žalitev je samorazglašanje imenovanega za uspešnega gospodarstvenika ob blokiranih računih njegovih na pol prenesenih podjetij, velikanskem minusu na osebnih računih in nepoplačanih podizvajalcih še iz časov, ko je bil sam tudi direktor svojih podjetij. Še večja sramota so samomori nekaterih nepoplačanih podizvajalcev, ki so gradili Stožice," bi se po mnenju SDS v jeziku Zorana Jankovića in njegovih podpornikov med drugim glasil odgovor.