V filmu, ta za razliko od običajnih dokumentarnih filmov ni dolg zgolj 45 minut pač pa 60, glavno vlogo "igra" Petra Majdič. Vendar pa film ni osredotočen zgolj na športne dosežke, pač pa športnico iz Dola pri Ljubljani prikazuje tudi v vlogah, kot jih javnost doslej ni poznala. Kot "trmasto" hčerko, sestro Gregorja in Gašperja, poljedelko, povsem normalno punco, ki rada "kofetka" s prijateljicami.

Prikazuje voljo in trmo športnice, ki ji je s svojim značajem v tako težkem in zahtevnem športu, kot je smučarski tek, uspelo malodane vse. Prikazuje trnovo pot preko treh olimpijad do bronastega odličja v Vancouvru 2010, odzive domačih, tekmic, športnih delavcev ... Film nazorno pokaže, da je za športne uspehe potrebno garati vsak dan v letu ...

"Zgodba se je ponujala sama po sebi. Zame je bila velik izziv in tudi za vso ekipo, saj česa takšnega pravzaprav še nismo počeli. Spremljal sem jo od začetkov pa vse do konca njene športne poti in dejansko sem bil zraven ob vseh uspehih in tudi za uspeh tako potrebnih padcih. Nobenih težav nisem imel pri izbiranju ekipe in priznati moram, da je to dokumentarec, ki je nastal v rekordno hitrem času. Žal mi je, da smo ga morali 'rezati', saj bi bil drugače predolg, ampak bistvene stvari smo zajeli. Upam, da bodo gledalci uživali," je po premieri v kinu Dvor dejal avtor filma Marjan Fortin.

"Imela sem občutek, da govori ena tretja oseba v filmu, ampak zdaj sem videla, da se mi je to vse zgodilo. Vendar pa ne želim, da bi bil ta film nek slavospev meni, ampak življenju nasploh in ekipi, ki sem jo imela. Upam, da bodo gledalci spoznali pravo Petro, saj je film na čase tudi zelo oseben, detajli, ki so meni bližji, pa so vseeno ostali le meni," pa je o filmu dejala Majdičeva.

"Petra" bo na drugem programu RTV Slovenija na sporedu v sredo, 14. decembra ob 21. uri.