Tako na svoji spletni strani pravi nekdanji specialec Morisa Mitja Kunstelj, ki ima za seboj "kariero" specialca, zapornika, nekdanjega narkomana, zdaj ozdravljenega in zadnje leto vse bolj branega blogerja. Človek, ki mu je verjeti ali ne, vseeno pa lahko številni akterji najbolj aktualnih dogodkov časa Morisa, Depale vasi in kasneje potrdimo, da je marsikaj v njegovih zapiskih res, čeprav si določene stvari zagotovo razlaga po svoje in doda kakšno podrobnost.

Ostanimo pri Tomažu Majerju. Po naših podatkih so v Sloveniji štirje Tomaži Majerji. Prvi je star okoli petdeset let in je iz Trebnjega. Je teniški sodnik, bivši policist, ki je moral zapustiti uniformirane vrste (ta podatek so obudili tudi na nekaterih spletnih straneh). Živi na Dolenjskem, s politiko se ne ukvarja, je pa ta Tomaž Majer odločno zanikal kakršno koli povezavo z omenjenim zapisom na straneh SDS.

Drugi Tomaž Majer živi v Radovljici in je star 75 let, do upokojitve pa je delal v Verigi Lesce: "Če dobim un'ga, da ne rečem kaj, ki je to napisal in se podpisal z mojim imenom, mu bom otrgal glavo..." je rekel Tomaž Majer iz Radovljice. Tretji Tomaž Majer je njegov sin in je trener oziroma vaditelj v Atletskem klubu Jesenice, letnik 1962, njegov oče in mama pa besno negirata kakršno koli njegovo povezavo z omenjenim pismom.

Četrti Tomaž Majer je star okoli 20 let in živi v Slovenskih Goricah (Sveta Ana), vendar ga nismo odkrili in stika z njim nismo vzpostavili. To naj bi bili edini Tomaži Majerji v Sloveniji, kar bi se po naših preverjenih podatkih potrdilo tudi v evidencah notranjega ministrstva, če bi iskali osebe s tem imenom.

Kar v bistvu pomeni, da je zelo, zelo velika verjetnost, da je ime avtorja pisma, objavljenega na strani SDS, ki se je podpisal kot Tomaž Majer, izmišljeno.