Kot so še pojasnili na policiji, so bili v sproženi kriminalistični preiskavi izvedeni prvi operativni ukrepi, poteka pa tudi sodelovanje z generalnim sekretariatom vlade.

Na vladnem uradu za komuniciranje so povedali, da dodatnih informacij v interesu preiskave ne smejo in ne želijo dati. Dodali so le, da so v teku "številni ustrezni postopki glede umika posnetkov z YouTuba".

Posnetki vladnih sej so se na omenjenem spletnem portalu pojavili pred volitvami, kljub posredovanju vlade pa jih administratorji portala še vedno niso umaknili. Gre za montažo delov posnetkov več sej vlad Boruta Pahorja in Janeza Janše.

Iz urada za komuniciranje so že minuli teden sporočili, da so pristojnim organom naložili, naj preiskovanju tega dejanja namenijo najvišjo stopnjo prioritete, hkrati pa bodo sproženi prav vsi razpoložljivi pravni in preiskovalni postopki, ki so potrebni za zaščito interesov države in za ugotavljanje kazenske odgovornosti za nastalo dejanje.

Po neuradnih podatkih se namreč v vladi bojijo, da je iz vladnih prostorov "ušla" večina videoposnetkov sej vlad od leta 2006 dalje, ko se seje vlad tudi videosnemajo, posnetki pa arhivirajo.