Dekleti, ki sta doslej veljali za zgled "normalnega“ vedenja kljub enormnemu bogastvu staršev, sta se v zadnjih mesecih pričeli vesti povsem drugače. Še več, v javnosti sta se celo pričeli bahati s svojo razsipnostjo. Bernie je zadnje mesece nemo opazoval vedenje hčera, nato pa je sodu izbilo dno.

Bernie je svoje nezadovoljstvo nad razsipnostjo izrazil že po Petrini poroki meseca avgusta, ki je stala kar 12 milijonov funtov. Takrat ga je še posebej zmotil enormen račun za pijačo. Dodatno nezadovoljstvo je izrazil zaradi prenov luksuznih vil, ki sta v lasti Tamare in Petre.

Tamara je svoj londonski dom, v vrednosti 45 milijonov funtov, opremila z razkošno posebno sobo za čevlje, spajem za pse in banjo, ki je stala kar milijon funtov. Mlajša Petra pa je svojo 50 milijonov funtov vredno vilo v Los Angelesu opremila z varnostno sobo, ki je odporna na bombe, igriščem za kegljanje in parkirišče za 100 avtomobilov.

"Svoji bivši soprogi Slavici sem namenil sklad, ki je bil namenjen njej in hčerama, ki sta imeli dostop do denarja. Načrt je bil, da z njimi kupijo najkvalitetnejše nepremičnine, ki bi bile dolgoročne investicije, od njih pa bi lahko imeli korist tudi njuni otroci. To se ni zgodilo. Vse se je začelo s Tamarino TV oddajo,“ se je pritožil Bernie, ki s skladom Bambino Holdings sedaj omogoča neverjetno razsipno življenje, ki ga sam nikdar ni podpiral.

Bernie, ki je svoje bogastvo ustvaril sam, pa je na koncu tudi stopil v bran svojima hčerama. Za nesramno razkošno življenje Tamare krivi ustvarjalce resničnostne oddaje Tamara Ecclestone: Billion $$ Girl. Povedal je, da so jo ustvarjalci najverjetneje zavedli, da bo oddaja o njenem vsakodnevnem normalnem življenju, namesto tega pa slavi zapravljivost. Opravičil pa je tudi drago poroko sovje mlajše hčere. "Koliko drugih deklet njenih let ne bi storilo enako, če bi lahko?“ se je vprašal Ecclestone.