V tožbi je Sarver med drugim zatrjeval, da ga scenarist filma Mark Boal, ki je prejel oskarja za izvirni scenarij, ni vprašal za dovoljenje pri upodobitvi njegovega poklicnega dela v svojem članku za revijo Playboy. Boal je kot novinar mesec dni spremljal Sarverja in njegovo enoto v Iraku.

Boalov članek z naslovom "The Man in the Bomb Suit" (Človek v zaščitni obleki za razminiranje) je bil objavljen septembra leta 2005, na njem pa naj bi po navedbah Sarverja temeljila tudi scenarij filma, ki ga je režirala z oskarjem nagrajena Kathryn Bigelow, in osrednji filmski lik višjega vodnika Williama Jamesa, demonterja bomb, ki ga je upodobil Jeremy Renner.

Po oktobrski opustitvi primera je Boal dejal, da je navdih za film, ki je prejel šest oskarjev, našel v številnih vojakih, ki jih je spoznal kot vojni poročevalec, ne le v vodniku Sarverju. Sodnica Jacqueline Nguyen pa je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP v razsodbo zapisala, da vrednote filma nedvomno izvirajo iz ustvarjalnosti in veščin vseh njegovih ustvarjalcev.

Sarver je po poročanju britanskega Guardiana napovedal, da se bo na odločitev sodnice pritožil.