"Za menoj je naporen dan. Noro! Težko se izrazim in opišem svoje občutke, ker sem šele prvič najboljši v svetovnem pokalu. Oba skoka sta bila popolna," je povedal presrečni zmagovalec Richard Freitag, medtem ko je uspešen nemški dan zaokrožil Severin Freund s tretjim mestom, med njima pa je bil ukleščen Avstrijec Thomas Morgenstern.

Sedma tekma je bila zaradi enakovrednih vremenskih razmer najbolj športna in poštena v dosedanjem delu 33. sezone svetovnega pokala, izenačenost med tekmovalci pa izjemna, saj je bilo po prvi seriji med prvim Freitagom in tridesetim Francozom Mayerjem le 22,9 točke razlike. Zaradi vetra, ki je pihal v hrbet, so bili v ospredju tekmovalci z veliko močjo - dinamitom v nogah, ki ga imajo očitno tudi slovenski orli. Slovenci so ostali zvesti tradiciji z vseh tekem letošnje sezone, da so se štirje uvrstili med dobitnike točk: 6. Robert Kranjec (3. po prvi seriji), 11. Jernej Damjan (28.), 21. Peter Prevc (25.), 27. Jurij Tepeš (24.), medtem ko sta Dejan Judež (33.) in Jure Šinkovec (40.) tokrat ostala praznih rok.

Kranjec je že v poskusni seriji z največjo daljavo dneva (138 m) napovedal napad na stopničke, bil ob polčasu na tretjem mestu, v finalu pa je izgubil tri mesta. "Vse je tako, kot sem si zamislil. Pred tekmo sem si želel med prvih deset, če bi bil med šest, bi bilo super. Ob polčasu sem bil še višje, ker so tekmeci naredili nekaj napak. Ni nobenega grenkega priokusa, sploh nisem razočaran, ampak glede na vetrovne razmere sem celo zelo zadovoljen. Včasih sem z vetrom v hrbet ostal daleč zadaj. Od stopničk me ločijo malenkosti," je bil vidno zadovoljen Robert Kranjec, ki si je privoščil šalo z Norvežanom Romoerenom. Ker se je po hotelu sprehajal pes pasme mops, kakršnega imata oba skakalca doma, je Kranjec na vprašanje Romoerena, ali je to njegov Ozzy, odgovoril pritrdilno. Vsakič ko je Romoeren zagledal psa, je zakričal Ozzy, ki pa ni reagiral, saj je bil Kranjčev hišni ljubljenec doma z ženo Špelo.

Ko je Jernej Damjan s skokom 133 metrov (tretji izid finala) prevzel vodstvo, je dolgo časa (skočilo je kar 16 tekmovalcev) zmrzoval na položaju za prvouvrščenega skakalca. "To je skok, ki ga bom shranil v spomin, da bom naredil čim več ponovitev v nadaljevanju sezone. Ostalo je nekaj grenkega priokusa, ker se mi ni posrečil prvi nastop, a je precej lepše, če v finalu napreduješ, kot nazaduješ," je, medtem ko je šklepetal z zobmi in se tresel kot šiba na vodi, povedal Jernej Damjan po napredovanju za 17 mest. Peter Prevc je bil zadovoljen s tehnično izvedbo in je prepričan, da mu do popolnosti manjkajo le še malenkosti. "Lani sem točke prvič osvojil šele v Engelbergu, letos pa pred potjo v Švico že dvakrat. Ker spadam med tekmovalce, ki potrebujejo večje število skokov, nisem še pravi v drugem delu leta," je menil Jurij Tepeš. Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta v soboto in nedeljo v Engelbergu v Švici.