Pod oznakami #trenirka, #trenirkadan, #trenirkaday in #dantrenirke na družabnem omrežju twitter najdemo mnogo ciničnih in šaljivih zapisov na račun oblačil na volilno nedeljo, zbrali smo nekaj najboljših.

Uporabnik IEBergant je zapisal: "Lahko bi imeli referendum. Katere blagovne znamke #trenirka so vendarle "neoporečno" državotvorne. Domnevam, da za mnoge Yassa ni..."

HiMyNameIsBlaz: "Danes je dovoljena #trenirka, jutri je nov dan."

andrejkaroli: "Jutri bi rad bil popoln, naglasak sam natreniro, šuškavac je speglan, falijo mi startaske in rajf. Pomoč? #trenirka"

IrenaSirena: "Kdo se bo danes na #misijaevrovizija prikazal v #trenirka, @milijonar ali Slakonja? Mi bo Klemen še všeč ratal, če bo to naredil ..." Uporabnici se je želja (delno) uresničila, saj se je Jonas Žnidaršič (@milijonar) na RTV res pojavil oblečen v trenirki.

praviborutpahor: "Tudi sam podpiram revolucionarno gibanje #trenirka #trenirkadan http://twitpic.com/7s1ivy (sliko si lahko ogledate na levi, op. a.)"

savicdomen: "Kaj ti bo trenirka, če si volu sds? #trenirka"

markofilli: "Nimam ć, a imam dva L v priimku...in dve trenirki. Naj me skrbi? #trenirka"

MeFollowYouAll: "kdor ni volil SDS je njihov 300% glas podaril Jankoviću in posledično mora SDS jest burek sirni sa ćevap u trenirki, šment #trenirkaday."

Tamnais: "Prosto po Clintu Eastwoodu: 'Opinions are like #trenirka. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks.'"

MelodyJunkie: "Hvala, SDS. Motivirali ste me, da ne zamudim prav nobene ure aerobike več. #trenirkaday."

ivospigel: "Ne znam što im je, ali svi moji slovenski tviteraši pričaju samo o #trenirka -ma. Valjda nagli interes za sportom."

KlemenMesarec: "'Ich bin ein trenirkatrager' Kennedy #trenirkaday."

Na twitterju se je tudi pojavil poziv za t. i. tweetup (srečanje uporabnikov twitterja) za jutri ob 18.30 na Prešernovem trgu v Ljubljani. Vse o srečanju najdete pod oznako #trenirkameet. Predpisano oblačilo je - pričakovano -  trenirka.

Uporabnica NinaTomazin je o tweetupu zapisala naslednje: "Ok; se strinjamo, da je SDS naredu eno večjih oslarij, ampak s telim trenirkameetom pa počas postajamo drhal. Dovolj je." Uporabnik zzturk (Žiga Turk, član stranke SDS, op. p.) pa ji je odgovoril: "Ne drhal, no, ampak postavlja se pa nizek prag za demonstriranje na Prešercu."

BostjanVeselic pa meni tole: "Glede na jutrisnji shod, lahko uvedemo 12.12. PRAZNIK TRENIRKE! In v trenirkah ostanemo do 4% gospodarske rasti!"

praprotnix: "Vreme na @val202 ob 6:45. 'Danes torej v službo s dežnikom?' Pečenko: 'Ne, s kapuco! S kapuco trenirke.'"

Na družabnem omrežju facebook pa se lahko pridružite skupini Trenirke, pa tudi skupini Trenirka dan - dan novih državljanov. "Vsi ljubitelji trenirke in vsi ki obsojajo sovražen govor - ponedeljek je dan, da to pokažete. V službo, v šolo, v nakupovalni center in v kavarno ... Odpravite se v javnost v trenirki," je zapisano v opisu skupine.