V četrtfinalu sta nastopili še Alenka Čebašek (19. mesto) in Katja Višnar (21.), ki pa sta bili prepočasni za preboj med najboljših 12, Barbara Jezeršek pa se je z 38. časom poslovila v kvalifikacijah.

Danes so dekleta pokazala nekaj več kot na prejšnjih sprintih. Sicer še vedno ni bilo dovolj za finale, a je bil tokratni sprint zelo zahteven, forma pa bržkone še ni na vrhuncu. Višnarjevi se v četrtfinalu ni uspelo prebiti do polfinala, prav tako ne Čebaškovi, ki je v četrtfinalu nastopila v isti skupini kot Fabjanova. Slednja se je z drugim mestom v četrtfinalu še prebila med najboljših dvanajst, kjer pa je bila njena polfinalna skupina prehitra. Fabjanova je začela zaostajati že kmalu po startu in je v cilj pritekla kot zadnja, šesta. Na koncu je njen čas zadostoval za enajsto mesto.

"Veseli me to, da je bilo precej bolje kot na prejšnjih tekmah, ampak še zmeraj to ni to, še zmeraj nekaj manjka. Vesela sem, da gre na bolje. Že kvalifikacije so to pokazale. V četrtfinalu sem šla čisto do konca z močmi, ker je Justyna 'navila' že na prvem klancu, tako da sem bila za polfinale že precej utrujena. Malo še manjka, vendar čutim, da počasi prihajam nazaj. Mislim, da bom čez tekmo ali dve že tam, kjer si želim biti. Četrtfinale in polfinale sta bila ekstremno hitra. Veseli me, da sem v četrtfinalu spet lahko startala tako, kot sem v prejšnjih letih. Na prvih tekmah mi je tega precej manjkalo. Hitrost imam, trening, ki smo ga imeli prejšnji teden, se je zelo obrestoval. Pridobivam nazaj tiste prave občutke, res pa je, da mi še malo manjka, vendar bodo to tekme še prinesle. Predvsem sem vesela, da se stanje izboljšuje," je po tekmi povedala Fabjanova.

V moški konkurenci brez slovenskega zastopstva je zmagal Rus Aleksej Petuhov (2:41,7) pred Švedoma Teodorjem Petersonom (+0,3) in Emilom Joenssonom (+0,4).

Prihodnji konec tedna bo tekmo svetovnega pokala gostila Rogla.