"To niso solze žalosti, a zadnja dva dneva sta bila grozna, posebej tista noč po polfinalu, ki sem jo preživela v bolnišnici. Tudi davi sem bila šibka, nisem vedela, kaj lahko pričakujem, a videla sem, da nisem izgubila toliko moči, kot sem mislila. Res sem super plavala," je povedala tekmovalka.

Pri Čarmanovi so se v nedeljo dopoldan res nabrale emocije, saj se je najprej kljub bolezni uvrstila v finale na 100 hrbtno in tam ni mogla nastopiti, po trdem delu v olimpijski sezoni pa je imela ogrožen še nastop na 200 hrbtno. Ob tem ne gre prezreti, da je imela v preteklih letih še težave s poškodbo hrbta in grozilo ji je, da bo ob še eno vrhunsko uvrstitev.

V napovedi pred finalom pa Kranjčanka ostaja skromna: "Zjutraj sem si za cilj postavila finale in se uspela zbrati za nastop. Poskušala bom še popoldan, a res ne vem, koliko moči mi je za finale še ostalo ... Seveda bom dala vse od sebe."

Osmoljenka dneva je bila triglavanka Urša Bežan, ki se ji je po najboljšem nastopu v karieri na 200 prosto in debelo sekundo izboljšanem osebnem rekordu (1:56,48) z 11. mestom na 200 prosto le za desetinko sekunde izmuznil prvi finale v karieri. "Kljub temu sem zadovoljna, saj sem v vseh treh jutranjih nastopih izboljšala svoje osebne rekorde. Škoda le, ker bi bila verjetno še precej hitrejša, če bi bila tekma na sporedu kakšen dan prej," je pokomentirala mlada Kranjčanka.

Na 200 prosto sta se izkazali še dve mladi Fužinarjevi reprezentantki. Debitantka na prvenstvu, 15-letna Mojca Sagmeister, je z 1:59,44 še enkrat več prebila mejo dveh minut in osebni rekord popravila za 23 stotink, Tamara Miler pa z 2:02,17 za dobro desetinko. Zasedli sta 26. in 40. mesto. Predvsem Bežanova in Sagmeistrova sta tudi vroči kandidatki za slovensko štafeto 4 x 200 prosto, ki bo lovila normo za olimpijske igre v Londonu.

Razočaranje nedeljskega dopoldneva je bila prva nastopajoča Anja Klinar, z dosežkom 4:43,87 na 400 mešano, kar je daleč od forme, ki jo je pokazala v Szczecinu na 200 delfin, ali pa od nastopov na državnem prvenstvu v Kranju. Kot razlog je plavalka navedla, da enostavno ni sproščena in da ji ne gre, a je dosežek za plavalko z olimpijskim standardom A in osebnim rekordom 4:30 premalo.