Za Norvežane so tekli Rune Brattsveen, Lars Berger, Emil Hegle Svendsen in Tarjei Boe, za Ruse Anton Šipulin, Andrej Makovejev, Jevgenij Ustjugov in Dimitrij Mališko, za Francoze pa Vincent Jay, Simon Fourcade, Alexis Boeuf in Martin Fourcade.

Slovensko štafeto je na progo popeljal rahlo oboleli Janez Marič. Blejec z domovanjem v Bohinju je držal slovensko četverico na sedmem mestu. Po prvem streljanju, kjer je brez popravka zadel vseh pet tarč, se mu je ponesrečilo v položaju stoje. Kljub trem dodatnim uporabljenim nabojem je moral še dvakrat obkrožiti kazenski krog in Bauerju je predal kot 22.

Od Mariča je štafeto prevzel Klemen Bauer, ki je najverjetneje opravil enega svojih najboljših štafetnih nastopov. Za podrtje desetih tarč je porabil le en dodaten naboj in Slovenijo spet popeljal v boj za višja mesta. Za tretjo predajo sta trenerja Velepec in Kos izbrala Vasjo Rupnika, ki je štafeto prevzel dvanajsti. Že po položaju leže je moral v kazenski krog, v položaju stoje pa je porabil še dva dodatna naboja za pokritje vseh tarč. Svoj del posla je zaključil na 13. mestu.

Kot zadnji mož slovenske štafetne postave se je postavil v smučino Jakov Fak. Trenerja sta mu zaupala najzahtevnejšo nalogo, saj je moral poskrbeti za napredovanje in čim boljšo uvrstitev v cilju. Čeprav so si konkurenti pred njim nabrali že lepo prednost, je na progi in na strelišču reševal situacijo, kolikor se jo je še dalo rešiti. Le položaj leže je zahteval dva popravljalna strela in do cilja mu je uspelo prehiteti italijanskega in bolgarskega predstavnika ter Sloveniji priboriti 11. mesto.

"Za taktiziranje enostavno ni bilo več nobenega manevrskega prostora. Na progi sem sprintal od starta do cilja, na strelišču pa poskušal zadeti tudi z malo bolj tveganim streljanjem. Seveda sem nekaj davka plačal na strelišču, v teku pa tudi še nisem bil čisto pravi Jakov. Mogoče bi moral leže tudi korigirati na veter, vendar sem bil tako osredotočen na rezultat, da nisem niti pogledal vetrnih zastavic. Nisem še povsem zadovoljen s prikazanim," je svoj položaj opisal Fak, ki bo edini od slovenske ekipe počakal na naslednje tekme v Hochfilznu kar v hotelu na tirolskem prizorišču. Preostanek reprezentance se bo še danes odpravil proti domovini, povratek v Avstrijo pa trenerja načrtujeta za torek, ko bodo na sporedu že prvi neuradni treningi.

Tudi pri ženskah zmaga norveški štafeti

Norveška ženska biatlonska štafeta (1:07:13,3) je zmagovalka tekme svetovnega pokala v Hochfilznu (4 x 6 km). Na drugo mesto so se uvrstile Francozinje (+13,6), na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa so stopile Rusinje (+29,4). Slovenskih predstavnic ni bilo na startu.

Za Norveško so nastopile Fanny Welle-Strand Horn, Elise Ringen, Synnoeve Solemdal in Tora Berger, francoske barve so branile Marie Laure Brunet, Anais Bescond, Sophie Boilley in Marie Dorin Habert, za Rusijo pa so nastopile Svetlana Slepcova, Natalija Sorokina, Ana Bogalij Titovec in Olga Zajceva.