Aliansa - Vital 3:1 (22, 16, -20, 14)

Odbojkarice Alianse so v tekmi 10. kroga 1. DOL Radenska Naturelle v Šempetru premagale Vital s 3:1 (22, 16, -20, 14).

* Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 250, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).
* Aliansa: Lakovšek, Šega, Božič 5, Marčeta, Recek 18, Petranovič 16, Žohar 11, Žnidar, Hren 12, Kranjc, Napotnik 1, Kodre 10.
* Vital: Proševa, L. Strel Kosmač, Ukota, Kavčič, Kikelj 8, Pajnik, Bratož 7, Ropret, Ščuka, Pungartnik 7, J. Strel Kosmač 10, Šantelj, Borse 1, Kotnik 12.

V derbiju kroga je domača Aliansa zanesljivo še drugič v sezoni premagala gostje iz Ljubljane. Z dobro igro v večjem delu tekme je prišla do novih treh točk, s katerimi je le utrdila drugo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Tekmo so sicer bolje odprle gostje, ki so prišle do nekaj točk prednosti. Domače niso bile zanesljive na sprejemu, v napadu pa jim je manjkala agresivnost. Ob prvem tehničnem odmoru je Vital vodil z 8:4, nato pa so domače vendarle zaigrale bolje, ob drugem odmoru so zaostajali le še za točko. Pred končnico so gostje po zaslugi servisov spet povedle, toda zaostanek 18:21 so tudi hitro zapravile. Savinjčanke so strnile vrste v bloku, v napadu pa zaigrale brez napak, posledica tega je šest zaporednih točk, ki so odločile niz.

V nadaljevanju so gostiteljice že na začetku zaigrale bolj agresivno, takoj prišle v vodstvo, v napadu sta bile razpoloženi predvsem Barbara Hren in Nina Petranovič. Ob drugem tehničnem odmoru so Štajerke vodile s 16:12, nato pa z delnim izidom 5:0 dale vedeti, da je tudi drugi niz njihov.

A v tretjem se jim je ustavilo, gostje o zagospodarile na igrišču, ob drugem tehničnem odmoru so vodile s 16:9. Da bi gostje ujele, so domače storile preveč napak pri servisih, čeprav so se še približale na 18:21. Toda v četrtem nizu je bilo spet vse po starem. Kapetanka Mojca Božič je odlično razigravala svoje napadalke, sprejem je bil brezhiben, servis dovolj odločen, da pravih težav ni bilo. Ob drugem tehničnem odmoru (16:10) se je že slutilo, da bodo derbi dobile domače.

Calcit Volleyball - Sip Šempeter 3:0 (11, 12, 19)

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v 12. krogu 1. DOL Radenska Classic na domačem igrišču premagali Sip Šempeter s 3:0 (11, 12, 19).

* Športna dvorana, gledalcev 100, sodnici Miklošič in Tovornik (obe Maribor).
* Calcit Volleyball: Bezek 7, Hribar, Sušec 16, Ž. Novljan 9, Jereb 3, Hrast, Ribič, Planinc, Pokeršnik 2, Brus, J. Novljan 6, Stavbar 2, Kotnik 10.
* Sip Šempeter: Bahč 2, Bojinovič, A, Udrih, Javornik 3, Ferme, D. Udrih 2, G. Vrhunc 3, Kumer 9, Zuka 2, Žnidar 2, Majer, J. Vrhunc 2.

Igralci kamniškega Calcita poleg ACH Volleyja še naprej ostajajo neporažena ekipa v državnem prvenstvu. Ljubljanska ekipa je dobila vseh deset, kamniška pa vseh devet tekem na domačem prizorišču, najlažje prav gpotovo obračun proti zadnjeuvrščenemu Šempetru.

Domača zasedba je bila enostavno premočna za ekipo iz Savinjske doline. Kamničani so nastopili brez Mateja Mihajloviča, ki je zbolel, priložnosti za igro pa niso dobili niti Jan Planinc, Martin Hrast in Boris Brus. Njihov izostanek se ni poznal, saj so mladi Kamničani odlično izkoristili svojo priložnost. V napadu je pravo "simultanko" prikazal Matjaž Sušec, odlično je igral Domen Kotnik, v drugem nizu je v polnem sijaju zablestel tudi Žan Novljan.

Ko je gostujoči trener Sebastjan Cilenšek uvidel, da je visok poraz neizbežen, je v tretjem nizu v ogenj poslal svoje mlade varovance. Ti so se v pogumno zoperstavili favoriziranim gostiteljem in izgubili z najmanjšo razliko v točkah.

Luka Koper - Prevalje 3:0 (12, 18, 14)

Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 10. kroga 1. DOl Radenska Naturelle doma premagale Prevalje s 3:0 (12, 18, 14).

* Dvorana Bonifika, gledalcev 100, sodnika: Adrovič (Kamnik) in Blaznik (Brezovica).
* Luka Koper: Valenčič 5, Medved 1, Kušar, Ferlinc 4, Lucas 1, Kocjan 10, Lovšin, Crnjac 5, Udrih 9, Jovič, Pešič 10, Kaker 1.
* Prevalje: Mlakar 9, Petrič 8, Mrdavšič, Veber, Muršec 1, Janet 3, Popović, Piko 8, Plemen.

Že pred tekmo ni bilo niti najmanjšega dvoma, kdo bo s tekme Davida in Goljata, prvo in zadnjeuvrščene ekipe, prvenstva izšel kot zmagovalec. Za Korošice bi bil uspeh, če bi vsaj v enem nizu do končnice ohranile upanje v zmago, kar jim je v drugem celo uspelo, a predvsem po zaslugi domačega trenerja Željka Rulofsa, ki je po visokem vodstvu v igro poslal rezervistke.

V uvodnem nizu so se gostje kolikor toliko držale do drugega tehničnega odmora, pri katerem je bil izid 16:10. Nato pa so domače dobile sedem točk zapored, do konca pa gostjam dovolile še dve točki. Ko je bil v drugem nizu izid 20:8, je kazalo, da se bodo gostje predale. A se niso. Izkoristile so, da je domači trener v igro poslal mlade igralke, se približale na 18:22, a preobrata vendarle niso dosegle.

V zadnjem delu, ki so ga spet začele igralke prve postave, so domače prav tako kot v prvih dveh visoko povedle že na začetku, vodile že z 18:7, mlade igralke pa tokrat vendarle niso dovolile, da bi se tekmice približale.

Kema Puconci - Formis Bell 0:3 (-22, -25, -23)

Odbojkarice Formis Bella so v tekmi 10. kroga 1. DOL Radenska Naturelle v Murski Soboti premagale Kemo Puconce s 3:0 (22, 25, 23).

* Dvorana Srednje ekonomske šole, gledalcev 100.
* Kema Puconci: Koler, Praprotnik 4, Vidonja 4, Franko, Sočič, Raj, Donša 14, Potočnik, Borko 12, Frumen 6, Topolovec 12.
* Formis Bell: Reisman 6, Belič, Horvat 13, Ajnihar 7, Pelc, Dobnik 2, Geratič, Grašič 12, Vedelin 4.

Dvoboj med Prekmurkami in Štajerkami je bil zelo pomemben za obe ekipi. Da bi ostale v realnem boju za eno izmed prvih štirih mest, sta obe ekipi potrebovali zmago. Na koncu so jo kljub zelo slabemu sprejemu - tega so popravljale z obrambo, v izenačeni tekmi osvojile igralke Formisa Bella, ki so bile bolj zbrane predvsem v končnicah nizov.

Začetek tekme je povsem pripadel gostjam, ki so sredi niza že vodile s 14:8, pri izidu 18:12 je že kazalo, da bodo zanesljivo dobile uvodni niz. A nato so se domače začele približevati, ubranile tudi dve zaključni žogi, toda vodstva tekmic niso preprečile. V drugem delu so imele pobudo domače, ki so imele na koncu tudi dve zaključni žogi za izenačenje na 1:1, toda kot da bi se ustrašile zmage, so dovolile, da gostje prednost izničijo in si priigrajo zaključno žogo. Prve niso izkoristile, zato pa so drugo.

Domači ekipi je nato za nekaj minut padla morala, kar je Formis izkoristil. Sredi tretjega niza je že vodil z 12:5, a nato se je začel lov domače ekipa, ki pa na več kot dve točki zaostanka ni prišel.

Panvita Galex - Astec Triglav 3:0 (18, 17, 19)

Odbojkarji Panvite Galexa so v 12. krogu 1. DOL Radenska Classic na domačem igrišču premagali Astec Triglav s 3:0 (18, 17, 19).

* Telovadnica OŠ I Murska Sobota, gledalcev 200, sodnika: Gril (Limbuš) in Merhar (Maribor).
* Panvita Galex: Ajlec, Pavlović 4, Mijalković 15, Vrabl, Žitnik 2, Marič, Flisar 7, Topovšek, Kurteš 11, Tot 14, Grabar, Drvarič.
* Astec Triglav: Luskovec, Šmitran 7, Pokeršnik 15, Hafner 3, Jan, Rop 5, Besek, Potočnik 3, Perhaj 1, Rezar 2.

Prekmursko-gorenjski derbi za sredino lestvice se je končal nepričakovano hitro in z zanesljivo zmago gostiteljev, ki so po uri in 12 minutah strli odpor gostov. Gostitelji so prikazali eno najboljših predstav v tej sezoni ter se Kranjčanom oddolžili za poraz na prvem medsebojnem dvoboju v tretjem krogu, ki je minil v popolni prevladi Gorenjcev.

V prvem nizu so varovanci domačega trenerja Dejana Fujsa na prvi tehnični odmor odšli z majhno prednostjo (8:7), v nadaljevanju pa so stopnjevali ritem in z asom Milana Mijalkovića zmagali s 25:18.

Drugi niz je bil podoben prvemu, po izenačenem uvodu so gostitelji bolj odločno "pritisnili stopalko za plin", povedli s 16:11, niz pa je z izjemnim udarcem zaključil "lider" ekipe Andrej Tot, ki je v odsotnosti poškodovanega Tomaža Horvata tudi nadomestni kapetan prekmurske zasedbe.

Gorenjci so zadnji niz začeli odločno in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk (6:8), a so nato domačini le strnili svoje vrste. Po vodstvu s 16:14 so povsem zagospodarili na domačem parketu in dosegli šesto zmago v državnem prvenstvu. Eno več ima četrtouvrščeni Astec Triglav.

Hit Nova Gorica - Jesenice Bled 3:0 (19, 11, 14)

Odbojkarice Hita Nove gorice so v tekmi 10. kroga 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Jesenice Bled s 3:0 (19, 11, 14).

* Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 80.
* Hit Nova Gorica: Vogrič, Barič, Lipovž, Spačal, Kolbl, Preradovič, Božič, Lazar, Kodelja, Zavrtanik.
* Jesenice Bled: Ulčar, Suljanovič, Brgant, Berginc, Bernardi, Karič, Dolar, Rozman, Pintar, Noč, Smukavec, Čuk.

Novogoričanke so se po pričakovanjih sprehodile do zmage. Od Jeseničank so bile boljše v vseh elementih, od začetka do konca nizov držale niti v svojih rokah, Gorenjke pa niti v enem trenutku niso ogrozile njihove zmage.

Že ob prvem tehničnem odmoru na tekmi so Novogoričanke vodile z 8:4, ob drugem že 16:10, nato pa zaigrale nekoliko manj zavzeto, tako da so gostje vzpostavile ravnotežje in na koncu osvojile 19 točk. Precej manj jih je bilo na njihovem računu v drugem nizu, ko so se držale do izida 13:8, nato pa do konca osvojile vsega še tri točke. Podobno je bilo tudi v tretjem nizu.

Go Volley - Uko Kropa 1:3 (-19, -21, 21, -20)

Odbojkarji Uka Krope so v tekmi 12. kroga 1. DOL Radenska Classic v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:1 ( 19, 21, -21, 20).

* Dvorana Balon, gledalcev 150.
* Go Volley: Karnel, Marič, Oberdank, Krivec, Čuturić, Filiputti, Čabarkapa, Vidič, Jerončič, Sirk, Vidmar, Stanič, Koncilja.
* Uko Kropa: Kosel, Ž. Zupanc, Goričnik, Šolar, Hrovat, Kristan, Šmuc, R. Zupanc, Bilandžić, Gašperšič, Polančec, Bogožalec, Kržišnik.

Odbojkarji Uka Krope nikakor ne morejo zmagati v domači dvorani, a gostujoči uspehi ohranjajo upanje, da se bodo vendarle uvrstili v modro skupino šestih najboljših slovenskih ekip. Tokrat so dosegli izredno pomembno zmago proti neposrednemu kandidatu za eno izmed prvih šestih mest, novogoriškemu Go Volleyju. Zmaga gostov je povsem zaslužena, saj so večji del tekme vodili, videti je bilo, da bodo vprašanje zmagovalca odločili že po treh nizih, a borbeni gostitelji so po visokem zaostanku rešili tretji niz. Toda v nadaljevanju se jim je poznala kratka klop, tako da popolnega preobrata niso zmogli. Go Volley, ki je prvo medsebojno tekmo v Radovljici dobil z istim rezultatom, zdaj za šestim mestom zaostaja že pet točk, tako da ga čaka težko delo, da bi se izognil skupini za obstanek.

Dvoboj je bil dokaj izenačen, še posebej to velja za prvi niz, ko si nobena izmed ekip vse do končnice ni priigrala večje prednosti. Ko pa je Kropa povedla z 21:18, so domači popustili in do konca osvojili vsega točko. Lažje delo so imeli gosti v drugem nizu, ko so povedli z 8:4, prednost štirih točk zadržali do drugega tehničnega odmora, domačim se je uspelo približati na 17:19, a tri zaporedne točke Gorenjcev so bile dovolj za miren zaključek.

Enako prednost kot niz prej ob tehničnem odmoru so Imeli Kroparji tudi v tretjem delu. V njem so vodili s 15:10, toda nato so domači dosegli šest točk zapored, povedli, držali minimalno prednost do izida 22:21, nato pa osvojili še zadnje tri točke v nizu. Toda na žalost domačih ljubiteljev odbojke dobre igre s konca tretjega niso prenesli v četrtega. Gosti so ves čas vodili, do drugega odmora sicer ne z visoko razliko, ko pa je bilo na semaforju 14:19, so tudi navijači izgubili upanje v preobrat.