Novopečena prebivalka Hotemaž pri Kranju je zelo prepričljivo pričela tekmo, saj je na strelišču pobelila vseh deset tarč v obeh ležečih položajih. Tekaško sicer ni bila tako razpoložena, z nekoliko ponesrečenim tretjim streljanjem, kjer sta dve tarči ostali nepokriti, je s 16. mesta zdrsnila na 24. Na zadnjem strelskem postanku je zadela štiri tarče in končala tekmo s svojim danes najhitrejšim krogom na 22. mestu.

"Žal je bil to bolj povprečen nastop, saj se mi je zalomilo tako v teku kot tudi na strelišču. Nikakor ni bilo slabo, vendar pa so to moje trenutne uvrstitve in v teh dneh bom predvsem veliko delala na tem, da se do naslednjega tedna izboljšajo. Nisem bila pripravljena optimalno, zato sem v teku raje popuščala pred streliščem in poskušala čim več zadeti. Poleti in jeseni smo zelo dobro trenirali, zato moram aktivirati rezerve in se pričeti redno uvrščati v deseterico," je zaključila Gregorinova.

Drugo zmago sezone je v Belorusijo odnesla Domračeva. Ena najhitrejših biatlonk v karavani svetovnega pokala si je odprla priložnost za zmago po zadnjem strelskem nastopu, kjer je edina od glavnih favoritinj zadela vseh pet tarč (1,0,1,0). Seveda se Zajceva (0,0,0,1) in zmagovalka sprinta Neunerjeva (0,0,0,2) nista pustili kar tako na hitro odpraviti. Še tik pred ciljem sta obe silovito pospešili in poskušali prehiteti Belorusinjo, ki pa je napad uspešno odbila in z minimalno prednostjo zmagala pred Rusinjo in Nemko.

Nedeljski program bodo v Hochfilznu pričeli moški ob 10.30 uri s štafetno preizkušnjo 4 x 7,5 km. Prvo štafeto sezone bo za Slovenijo odprl Janez Marič, ki mu bodo v predajah sledili Klemen Bauer, Vasja Rupnik in Jakov Fak. Slovenske predstavnice v ženski štafeti ob 14.30 uri ne bodo nastopile, saj trenutno ni možno zagotoviti dovolj tekmovalk za konkurenčen nastop.