Fak je na progi napredoval iz kroga v krog, le dve zgrešeni tarči (1, 0, 0, 1) pa sta mu onemogočili preboj v najboljšo petnajsterico. V zadnjih metrih proge se je spopadel z zelo močnima tekačema kot sta Dominik Landertinger in Martin Fourcade in ju premagal po odločitvi v fotofinišu.

"Lepo se je izteklo in užival sem v tekmovanju. Malo se je spremenila osvetlitev strelišča glede na pogoje ob nastrelitvi, zato smo prvo streljanje zadevali nekoliko bolj visoko, kar smo kasneje korigirali. Seveda je škoda zaradi dosedanjih sprinterskih uvrstitev, da se ne morem potem v zasledovanju boriti za višja mesta. To je svojevrstna šola in očitno moram najprej doseči dno, se sprostiti in se potem počasi dvigniti. Upam, da mi bodo ugotovitve in občutki iz Hochfilzna pomagali pri doseganju boljših izidov naslednji teden, ko bomo spet tekmovali na istem prizorišču. Prihode na strelišče sem danes že lažje nadzoroval in tako kot je bilo po tretjem streljanju, si želim narediti vsakič, ko pridem na strelsko mesto," je povedal Fak po današnji tekmi.

Nenatančni na strelišču

Janez Marič, ki je imel najboljše slovensko štartno izhodišče, je v zasledovanju nazadoval. Naboji so bili šestkrat izstreljeni mimo tarč (2, 1, 1, 2) in zasedel je 48. mesto. Peter Dokl kot tretji Slovenec na tekmi je končal zasledovanje na 56. mestu. Tokrat ni zmogel sestaviti strelskega dela kot ga je sposoben. Petkrat so tarče ostale nepokrite (2, 1, 1, 1) in izgubil je nekaj mest v primerjavi s sprintersko preizkušnjo.

"Naši nastopi so bili zelo različni, zato tudi ocene ne morejo biti enake. Jakov je sestavil odlično tekmo in v cilju zaostal za zmagovalcem manj kot v sprintu, kar pomeni, da bi se ob boljšem izhodišču lahko potegoval celo za stopničke. Pri Janezu lahko pohvalim tekaško razpoloženje, ne morem pa biti zadovoljen s streljanjem. S toliko zgrešenimi tarčami v zasledovanju enostavno ne moreš napredovati. Za Petra smo vedeli, da bo tekaško težko zdržal in smo upali vsaj na boljše streljanje, ki bi mu omogočilo vsaj zadržanje osvojene uvrstitve," je po tekmi komentiral svoje varovance trener Uroš Velepec.