O razočaranju, ker Andre Berto ni izpolnil obljube o povratnem dvoboju: V prvem trenutku sem bil zelo presenečen, ker je sedaj predal pas brez dvoboja. Zame to ni bilo častno, saj gre za vprašanje osebne morale. Po drugi strani je v ozadju zagotovo druga, poslovna zgodba. Nihče ne bi toliko časa vlagal v boks, da bi se potem odpovedal pasu s takšno lahkoto. Pri tem je treba poudariti, da se jaz ne morem takoj vrniti v borbo, saj sem izgubil s tehničnim nokavtom, s čimer sem padel na osmo mesto na lestvici.

O svoji poškodbi: Poškodoval sem si prepono, ki je zelo občutljiva mišica. Pripeta je na medenico in povezana s trebušnimi mišicami. Ovirani so smejanje, govorjenje, kihanje... Poškodba je bila veliko resnejša, kot sem predvideval na začetku. Če bi moral iti na operacijo, bi to pomenilo morda celo konec kariere. Poškodba, ki ti vzame tri četrtine leta za rehabilitacijo, je v mojih letih začetek konca.

O ponovni vrnitvi na vrh: Ničesar drugega si ne želim bolj goreče. Veliko je zunanjih dejavnikov, ki jih ne bi želel opravičevati. Želim si priti čim hitreje blizu vrha ali celo na sam vrh.

O svojem vplivu na zunanje dejavnike: Na žalost je zelo majhen. Morda kakšnih 20 odstotkov. Ker imam ogromno željo, mi bo uspelo prepričati svoje delodajalce in potencialne partnerje, da bodo pristopili k doseganju skupnega cilja.

O svoji telesni pripravljenosti po odhodu kondicijskega trenerja Tomija Jagarinca: Stvari niso takšne, kot so bile, in takšne, kot bi si jih želeli. S Tomijem veliko sodelujeva preko spleta in ostajava v stiku.

O ponovnem boju v Stožicah: Zelo bi si ga želel, saj je dom le eden. Po vrnitvi na vrh je prav borba pred domačimi navijači moja druga največja želja. Imam pa trenutno več drugih težav, kot je to, da bi napolnil Stožice.

O morebitnem dvoboju na domačem Ptuju, kjer se gradi nova dvorana: Nisem tako velik lokalpatriot. Rad imam državo in kraj, v katerim živim. Vsa Slovenija je moj dom, ne glede na to, ali je to Koper, Ptuj, Leskovec, Maribor, Ljubljana... To je popolnoma nepomembno. Zagotovo bi bilo posebno, če bi lahko boksal na Ptuju, vzdušje pa je povsod v Sloveniji izredno.

O drugem dogajanju v velterski kategoriji, kjer so se dogajale stvari, ki nimajo veliko skupnega s boksom: Ni važno, na kateri ravni je boks, saj mora biti poštena igra vedno zraven. Osnova športa izhaja iz poštene borbe. Ni prav, da se v boksu rešujejo osebna izživljanja. Tisti, ki niso sposobni spoštovati športa, v njem ne bi smeli imeti mesta.

O svojem prepričanju, da mora biti vedno v ospredju poštena borba: Vse spoštujem, to je prvo. Ne vem, zakaj bi moral biti zlobnež, če se v svoji koži dobro počutim. Veliko prijateljev mi govori, da bom enkrat izgubil borbo, ker nisem umazan boksar. Dobro, jo bom, a cena takšnega poraza je nična. Vedno bom ostal zvest samemu sebi.

O želenem prihodnjem tekmecu: Z vsemi, ki so nad mano - Mayweather, Ortiz, Cotto, Margarito, ki so ikone boksa.