Slovenija ima na startni listi 27 prijavljenih tekmovalcev in tekmovalk. Med člani bodo v reprezentanci Boštjan Buč, Mitja Kosovelj, Anton Kosmač, Robert Kotnik, Riko Novak in Tomaž Pliberšek, med mlajšimi člani Mitja Krevs, Gašper Bregar, Jan Breznik, Vid Zevnik, Peter Oblak in Rok Potočnik, med mladinci Rok Puhar, Jernej Šemrov, Davorin Cimermančič, Jan Samide, Urban Jereb in Jan Dovč, med članicami Sonja Roman in Daneja Grandovec, med mlajšimi članicami Tina Berčič, med mladinkami pa Maruša Mišmaš, Sonja Neger, Jerneja Smonkar, Klara Ljubi, Mateja Pokrivač in Andreja Žagar.
»Imamo zelo številno reprezentanco, ker je tekma doma in smo želeli vključiti čim več mladih, da bodo motivirani za treninge. Cilje imamo višje kot lani na EP. Letos si želimo, da bi se Romanova uvrstila v prvo tretjino, v prvo polovico pa bi se lahko prebili Buč, Kosmač in Kosovelj. Med mlajšimi člani lahko uspešno nastopi Mitja Krevs. Imeli smo že nekaj skupnih priprav v Medulinu na Hrvaškem in v zadnjem obdobju v Velenju,« je na predstavitvi ekipe v Velenju dejal Roman Kejžar, vodja reprezentance.
»V zadnjem obdobju smo veliko pozornosti posvetili tekom na srednjih in dolgih progah. Imamo zelo številno reprezentanco, ker želimo nadaljevati delo in še naprej zagotavljati dobre pogoje za delo. Pogodbe s 75 atleti bomo podpisali 16. decembra, da bi se lahko tekmovalci uspešno pripravili na naslednjo olimpijsko sezono,« je sklenil Boris Mikuž, direktor Atletske zveze Slovenije.