Hotel Lastel v bližini japonskega mesta Yokohama je na prvi pogled videti kot običajen hotelček. A mnogi mimoidoči, ki se tam ustavijo, da bi si na svojem potovanju rezervirali sobo, dobijo precej nenavaden odgovor. Lastnik jim namreč prijazno razloži, da imajo le zelo hladne sobe in da naj se oglasijo drugič … ko bodo mrtvi.

Hotel že dobiva veliko povpraševanj

Hotel so odprli z namenom, da žalujoči sorodniki lahko umrlemu rezervirajo sobo, v kateri počaka, da pride na vrsto za upepelitev. Medtem počiva v ohlajeni krsti za približno 120 evrov na noč. Sorodniki in prijatelji pa ga lahko med bivanjem v hotelu po mili volji obiskujejo – takrat krste odprejo in jih z avtomatskim sistemom dostavijo v "dnevni prostor". Menda je povpraševanje po bizarni namestitvi, ki trenutno lahko sprejme do 18 mrtvih gostov, veliko, predvsem zaradi dolgih čakalnih dob za upepelitev na Japonskem. Zato ni čudno, da lastnik že razmišlja o odprtju še enega večjega hotela, ki bi lahko gostil do 40 trupel.

Počitnice v veliko bolj prijetnih hotelih ali apartmajih si lahko poiščeš s pomočjo iskalnika GOhq, kjer so na enem mestu zbrane ponudbe vseh pomembnejših turističnih agencij, organizatorjev potovanj in ponudnikov namestitev.